Sport

Pirot dobio četiri delegata u Skupštini Fudbalskog saveza Regiona Istočne Srbije

 Pirot je po prvi put u svojoj fudbalskoj istoriji, na Sretenje, novim Statutom FS RIS sa 4 delegata (do sada je imao 2) u Skupštini FS RIS,  statutarno izjednačen sa gradovima Niš, Kruševac, Zaječar, Vranje, Leskovac.

 

U svečanoj Sali Hotela “New City”u Nišu, održana je druga redovna sednica Skupštine Fudbalskog Saveza Regiona Istočne Srbije. Skupštinom je predsedavao predsednik FS RIS Novica Tončev, a prisustvovalo je 39 od 57 delegata. Novica Tončev, predsednik FS RIS i potpredsednik FSS, je pozdravio sve prisutne delegate i goste među kojima su bili i Slaviša Kokekeza-predsednik Fudbalskog Saveza Srbije (FSS) i Darko Bulatović-gradonačelnik Niša. Predsednik FSS Slaviša Kokeza pozdravio je sve prisutne delegate i poželeo uspešan rad. Gospoden Kokeza najavio je pomoć u opremi klubovima i posetu regiona FS RIS.

Pošto je na početku zasedanja konstatovan Dnevni red, izabrana su radna tela Skupštine, a zatim je po utvrđivanju kvoruma počeo njen radni deo. Posle usvajanja zapisnika sa sednice prethodne Izborne Skupštine FS RIS, na red je došla možda i jedna od najvažnijih tačaka – Usvajanje novog Statuta FS RIS. Ovaj važan akt koji je prethodno prošao javnu raspravu, a zatim ga na sednici uoči zasedanja Skupštine usvojio Izvršni odbor FS RIS, delegati su usvojili jednoglasno sa amandmanima koji su pristigli i usvojeni.

 

Pirot je po prvi put u svojoj fudbalskoj istoriji, na Sretenje, novim Statutom FS RIS sa 4 delegata u Skupštini FS RIS,  statutarno izjednačen sa gradovima Niš, Kruševac, Zaječar, Vranje, Leskovac.

 

Skupština je usvojila niz izveštaja: Izveštaj o radu FS RIS sa finansijskim izveštajem za 2016. godinu i zaključkom komisije za finansijsko-materijalno poslovanje FS RIS, izveštaji o radu strukovnih organizacija sudija i trenera. U drugom delu zasedanja jednoglasno je usvojen i izveštaj Nadzornog odbora FS RIS, a na kraju su delegati usvojili plan i program rada sa kalendarskim aktivnostima i Finansijski plan FS RIS za 2017. godinu.

 

Sednici Skupštine FS RIS ispred FS Pirotskog okruga prisustvovali su:

 

  1. Vidojko Panajotović, predsednik FS Pirotskog okruga i član IO FS RIS
  2. Vladica Tošić, predsednik OFS Pirot

 

Pirot su ispred stručnih strukovnih organizacija sudija i trenera i konferencije klubova predstavljali:

 

  1. Jovan Božović, potpredsednik SSOS FS RIS
  2. Saša Ilić, potpredsednik OFT FS RIS
  3. Goran Mišić, konferencija klubova Zone “Jug”

Vladica Tošić

 

“Jedan od naših primarnih programskih ciljeva bio je aktivno učešće i pozicioniranje Pirota u fudbalskim forumima FS RIS i FSS. Zahvaljujući našem dosadašnjem radu, Opštinskog Fudbalskog Saveza i Fudbalskog Saveza Pirotskog okruga, današnjom jednoglasnom odlukom Skupštine FS RIS kojom je Pirot po prvi put u svojoj fudbalskoj istoriji, novim Statutom FS RIS,  statutarno izjednačen sa velikim fudbalskim centrima Niš, Kruševac, Zaječar, Leskovac, stekli su se normativni uslovi, da ostvarimo naš najvažniji programski cilj

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker