Sport

Pirot dobija tekvondo klub (foto, video)

Pirot će uskoro dobiti tekvondo klub pa će veliki broj pirotskih mališana moći da nauči tajne sporta, koji je u Srbiji u ogromnoj ekspanziji nakon uspeha Tijane Bogdanović i Milice Mandić. One su, kao što je poznato, osvajale olimpijska zlata i srebra, što je dovelo do velike ekspanzije tekvondoa u Srbiji, posebno među devojčicama. Treninge će voditi pirotski karate reprezentativac Marko Rajković, student četvrte godine Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.marko-rajkovic-tekvondo-pirot_resize

Kako je Rajković kazao Pirotskim vestima, interesovanje za tekvondom je veliko, klub je u fazi registracije, a prvi masovni upis biće organizovan za vreme predstojeće Božićne škole sporta.

-Pošto je tekvondo srodan sport karateu i mlad olimpijski sport, došli smo na ideju da pokrenemo Tekvondo klub Pirot. Sređuje se administracija i biće zvanično registrovan uskoro. Deca koja su dobra sa nogama preći će iz karatea u tekvondo kako bi unapredili taj sport u Pirotu. Već dolaze deca, interesuju se, prvi treninzi biće organizovani u okviru Božićne škole sporta. Veoma je zanimljiv sport, tako da očekujemo ogromno interesovanje-kazao je Rajković Pirotskim vestima.

tekvondo-2_resize

tekvondo_resize

marko-rajkovic_resize

tekvondo-pirot_resize

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker