Gradska hronika

Pirot dobija šoping centar!?

Pirot za razliku od većine opština južno od Beograda, godinama unazad beleži jak progresivni rast u mnogim pokazateljima. Veliki broj investicija, permanentni pad nezaposlenosti, prosečna zarada među najboljima u Srbiji, sve veći broj turista, uz konstatni napredak u oblasti infrastrukture.  Upravo su to ključni razlozi za povećano interesovanje velikih kompanija i investicionih fondova da u Pirot otvore riteil park – šoping centar, poput onih u većim gradovima Srbije i Evrope, jer je dobro poznato da većina Piroćanaca dobar deo kupovine odeće, obuće, tehnike, obavlja izvan Pirota, u Sofiji, Nišu, Beogradu …

Vodeći trgovinski lanci u zemlji već su zastupljeni u Pirotu, a narednih nekoliko meseci očekuje nas i otvaranje LIdla. Upravo na lokaciji pored budućeg Lidla, na mestu nekadašnjeg Piroteksa, gotovo izvesno nalaziće se budući šoping centar, sa poznatim svetskim brendovima. Ovaj deo grada, koji je pomenutom investicijom nemačkog trgovinskog lanca, i gradnjom stambenog kompleksa “Zapadni Kej” izašao na reku, izgradnja šoping centra, zaokružiće ovu atraktivnu celinu. Takodje, Grad planira nastavak uređenja Keja, nizvodno od mosta Gazela, što će dodatno ulepšati ovaj deo Pirota.

– Veliko je interesovanje različitih investitora za našu lokaciju. Dosta smo odmakli u pregovorima, i u vrlo kratkom roku znaće se ko će graditi budući šoping centar – rekao je Pirotskim vestima jedan od suvlasnika objekta, nekadašnjeg Piroteksa.

https://www.pirotskevesti.rs/oglasi/novi-mali-vrtni-grad-izlazi-na-nisavu-video/

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker