Lokalna samouprava

Pirot dobija moderan teren sa veštačkom travom

Danas su, u prisustvu gradonačelnika Pirota mr Vladana Vasića svečano otvoreni radovi na izgradnji modernog terena sa veštačkom travom koji će uticati na značajno poboljšanje uslova za rad mnogih sportskih klubova u Pirotu kojima će biti na raspolaganju tokom cele godine, čak i u večernjim i noćnim terminima jer je predviđeno instaliranje rasvete, u kasnijoj fazi i izgradnja tribina. 

-Ja sam ovo dugo najavljivao i srećan sam što još jedno predizborno obećanje ispunjujemo. Nadam se da će ovo biti završeno u roku od šest meseci, ovde će biti teren sa veštačkom travom visokog kvaliteta fudbalskih dimenzija 70 puta 105 metara, biće napravljene i četiri atletske staze u dužini od 70 metara za zagrevanje, malo behatona i videćemo dal možemo da uradimo nešto što se tiče i tribina. Biće osvetljen, šest reflektora će biti postavljeno a želja nam je i da napravimo tribine koje su značajne mnogim klubovima kao i za mlađe selekcije Radničkog. Teren će da se eksploatiše 24 sata dnevno 365 dana u godini pa ćemo tako zaštititi travu na ostalim terenima. Velika zahvalnost EU jer je reč o investiciji od preko 400.000 evra evropskih para-kazao je Vasić.

Šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Marija Đošić kazala je novinarima da je u ovom projektu učešće Grada Pirota 15 procenata.

-Tu se ne računa druga faza radova u kojoj će se raditi okruženje, behaton, popločavanje, rasvetu i ogradu. To su sredstva koja je Grad Pirot dodao. Ovo je dvadeseti projekat koga realizujemo u okviru INTERREG IPA programa Prekogranične saradnje. Partner na ovom projektu je opština Montana iz Bugarske, oni rade sličan teren manjih dimenzija. Cilj projekta je da se mladi aktiviraju da se bave sportom, ali i da sportisti imaju bolje uslove za treninge, utakmice. Bili smo istrajni da dođemo do ovog projekta i danas smo izvođača radova uveli u posao i u narednih šest meseci, u zavnosti od vremenskih uslova, očekujemo da imamo gotov teren. Reč je o terenu visokog kvaliteta, mi smo zahtevali osam godina garancije na teren, da prosto imamo teren i za buduće generacije, da to bude trajno-kazala je Đošićeva i dodala da će ovaj teren i po funkcionalnosti i po drugim karakteristikama jedan od vodećih u zemlji, a možda i u okruženju.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker