Lokalna samouprava

Pirot dobija još jedan kružni tok

Pirot će uskoro dobiti još jedan kružni tok, ovoga puta kod kasarne “Treći pešadijski puk” na ulazu u grad, a izgradnja ovog važnog infrastrukturnog objekta je već u toku. Po rečima direktora Direkcije za izgradu grada Branislava Kostića, ova raskrsnica je deo Kružnog prstena oko Pirota. Zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović kazao je da je reč o važnom infrastrukturnom objektu čija je izgradnja dokaz da se obećanja koja su data od strane lokalne vlasti, uveliko ispunjavaju.

-Trenutno radimo modernu saobraćajnicu, modernu kolovoznu konstrukciju, trotoare sa behatonom, zelene površine, rasveta, odvodnjavanje kišnice sa kolovoza, a biće postavljene i zelene površine između dve saobraćajnice. Vrednost radova je 28 miliona dinara, a izvođač radova je kompanija “Trejs”. Danas će biti ugrađeno, u noseći asfaltni sloj, 270 tona materijala, sutra još 140, a završetak radova očekuje se prvih lepih dana 2017. godine. Moram da se zahvalim i radnicima koji po velikoj hladnoći rade i završavaju posao-kazao je direktor Kostić.

Ova građevinska sezona, uprkos izborima na početku godine, vrlo se uspešno privodi kraju, ocenio je zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović.

-Za narednu godine verovatno ćemo sredstva dobiti i od Koridora i Puteva Srbije. Evo decembar mesec je, hladno je, ali uprkos tome mi evo imamo gradilište na kome bi mogli da nam pozavide i mnogo veći gradovi od našeg-kazao je Panajotović.

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker