Pirot dobija i automatsku stanicu za merenje kvaliteta vazduha?

Ambasador Češke posetio je i Regionalnu deponiju Pirot gde je razgovarao sa direktorom Nebojšom Ivanovim. Direktor Ivanov kazao je da je bilo reči i o mogućnosti da Pirot dobije automatsku stanicu za merenje kvaliteta vazduha koja bi mnogo značila našem gradu i svim građanima, ali i o brojnim drugim projektima i mogućnostima za saradnju. 

-Ja se radujem što smo danas imali mogućnost da ambasadora Republike Češke upoznamo sa onim što radimo, sa konktretnim projektima koje smo realizovali ili planiramo da realizujemo u narednom periodu. Kao i prošle nedelje kada nas je posetila ambasadorka Slovačke, i sada smo razgovarali o saradnji i konkretnim projektima, tačnije, pokušavamo da nađemo mogućnost da nakon automatske meteorološke stanice koja je instalirana ovde na Regionalnoj deponiji a donacija je Republike Slovačke, kroz saradnju sa Republikom Češkom uspemo da obezbedimo našem gradu i jednu automatsku stanicu za merenje kvaliteta vazduha, a posebno sa mogućnošću merenja PM čestica. To bi bilo vrlo značajno za naš grad, za sve građane-kazao je direktor Ivanov i dodao da je puno reči bilo i o razmeni znanja, odnosno mogućnosti da se iskustva Češke u raznim oblastima primene i ovde.

Ambasador Kuhta kazao je da Češka ima sveža iskustva kada je reč o procesu ulaska u EU i da će sva dragocena iskustva rado preneti Srbiji. 

-Ovde u Pirotu je jedan dobar primer, grad vode ljudi koji su veliki entuzijasti,  gradonačelnik je napravio dobre uslove za strane ulagače, napravio je Slobodnu zonu, ali da takođe želi da ima ne samo radna mesta već i dobre uslove za život, za decu, za porodice, da deponija ne pravi štetu na okolinu, već suprotno. Vrlo sretan sam da sam mogao lično posetiti i videti i sigurno ovo nije zadnji put da sam u Pirotu-poručio je ambasador Kuhta.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar