Sport

Pirot dobija golf klub. Stara planina i okolina Pirota idealni za sport koji predstavlja i veliku šansu za turizam, privredu…

Naš sugrađanin Nemanja Kostadinović postao je jedini trener golfa sa D licencom u ovom delu Srbije. On je, sa nekolicinom entuzijasta pokrenuo inicijativu da Pirot dobije golf klub. Klub je već registrovan i u toku su pripreme za početak rada, izgradnju prvog golf terena i druge infrastrukture koja prati ovaj sport, koji je izuzetno popularan širom sveta, posebno među uspešnim biznismenima i generalno uspešnim profesionalcima iz svih sfera. Kako kaže Kostadinović za Pirotske vesti, Pirot će, kada golf klub u potpunosti zaživi i vrlo brzo krene sa radom, postati tek četvrti grad u zemlji koji ima golf klub. Trenutno u Srbiji dva golf kluba rade u Beogradu, jedan u Novom Sadu i jedan u Žablju. 

Kostadinović je krajem juna ove godine stekao D licencu za trenera i instruktora golfa i postao jedini licencirani trener golfa u ovom delu Srbije.

kostadinović

-Trenutno radimo na tome da dobijemo vežbalište – takozvani “drajv rejndž”, a u međuvremenu radimo na pravljenju golf terena. Vežbališta će nam za početak biti na fudbalskim travnatim terenima, a svi koji su zainteresovani mogu se javiti ako žele da se uključe u rad kluba-kaže Kostadinović.

Nemanja Kostadinović, prvi licencirani golf trener u ovom delu zemlje

-Golf je veoma rasprostranjen i olimpijski je sport, dostupan je svima. Cilj Svetske golf federacije, Evropske i Srpske golf federacije je da se golf što više igra i popularizuje na teritoriji Srbije, zemlje koja jedina u okruženju nema prave golf terene sa recimo 18 rupa, za razliku od Bugarske koja ima šest izuzetnih terena gde se igraju svetska prvenstva, profesionalne lige, amaterske lige koje okupljaju ogroman broj igrača iz celog sveta-navodi Kostadinović i dodaje da je Golf klub Pirot biti peti klub u Srbiji.

Golf predstavlja i veliki turistički potencijal

Opšte je poznato da među igračima golfa ima mnogo veoma uspešnih ljudi, milionera, uspešnih profesionalaca iz svih oblasti pa organizacija ozbiljnih takmičenja donosi mnogo toga sredinama koje ugoste igrače iz celog sveta.

-Golferi ne dolaze samo da igraju golf, već uvek obiđu kraj, upoznaju se sa sredinom a takmičenja često okupe i hiljadu ljudi što dovoljno govori o tome kakav je to turistički potencijal i promocija kraja. Pirot je izuzetno dobro strateški pozicioniran, imamo dva međunarodna aerodroma na oko 70 kilometra, Sofiju i Niš-kaže Kostadinović za Pirotske vesti.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker