Lokalna samouprava

Pirot dobija ambulantu za sportsku medicinu

Od sredine novembra u Pirotu će, u okviru kompleksa Zatvorenog bazena “Senjak” početi sa radom Ambulanta za sportsku medicinu, izjavio je pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu Bojan Ranđelović.

-Po novom Zakonu o sportu upravo lekari sportske medicine su nosioci posla pregleda dece od 6 do 14 godina jer jedino lekari sportske medicine mogu da rade neke dodatne analize koje su neophodne za sportiste. To će biti i preventivni zdravstveni pregledi dece takmičara pa se neće dešavati kao ranije da deca sa ozbiljnim zdravstvenim problemima uđu u takmičarski proces u nekom od sportova-kazao je Ranđelović.

Rad lekara i opremanje prostorija finansiraće Republički zavod za medicinu sporta a grad će ustupiti prostorije na bazenu Senjak, dok će i Opšta bolnica učestvovati u opremanju Ambulante.

 

Pogledajte prilog TV Pirot

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Na koji nacin ce se zaposljavati lekari u ovoj ambulanti? Da li ce se zaposliti lekari sa biroa ili ce samo prebaciti vec zaposljene lekare? Logicno se namece cinjenica da bi tu trebalo raditi lekari specojalisti sportske medicine, kojih Pirot nema. Da mi je znati samo koju li ce sad mahinaciju da naprave, obziromna to da konkurs za doticno mesto i ne ocekujemo. Pozdrav svim nezaposljenim kolegama koji nemaju vezu.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker