Lokalna samouprava

Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica i Bela Palanka deo programa RELOF 2 koji podrazumeva reformu lokalnih finansija

Predstavnici Grada Pirot – gradonačelnik mr Vladan Vasić, predsednica opštine Babušnica Ivana Stojičić i predstavnici opština Dimitrovgrad i Bela Palanka potpisali su danas sporazum o realizaciji programa RELOF 2, finansiranog od strane Vlade Švajcarske, a čija je suština reforma lokalnih finansija ali i poboljšanje energetske efikasnosti.

Gradonačelnik Vasić kazao je da u Pirotu funkcioniše pet javnih preduzeća, koja posluju dobro, bez gubitaka, samim tim nema negativnog uticaja na lokalne javne finansije, naprotiv.

relof 2

-Mi smo službu interne revizije ustanovili pre nekoliko godina, a kroz projekat RELOF-a unapredili smo naše ljudske kapacitete, znanja. Ponudili smo našu pomoć i ostalim opštinama u Pirotskom okrugu, jer mi već nekoliko godina radimo internu reviziju i uvek imamo uputstva šta i kako unaprediti. Smatramo da će novi RELOF 2 projekat dodatno unaprediti naše poslovanje-kazao je Vasić.

Ana Jolović, direktor RELOF 2 projekta kazala je ovaj projekat podržava 48 gradova i opština, četiri ministarstva, Nacionalna akademija za javnu upravi i AP Vojvodina.

-Reč je o oblastima finansijskog upravljanja i kontrole, interne revizije, nadzor nad javnim preduzećima i podrška merama energetske efikasnosti kada su u pitanju domaćinstva-kazala je Jolović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker