Lokalna samouprava

Pirot deo pilot projekta unapređenja poslovne klime u Srbiji

Republički geodetski zavod i Švedska uprava za kartografiju započeli su zajednički projekat „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“, koji finansira Međunarodna razvojna agencija Kraljevine Švedske (SIDA). U skladu sa Odlukom o izboru pilot jedinica lokalnih samouprava za učešće u ostvarivanju ciljeva projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“, grad Pirot je odabran da učestvuje u navedenom projektu kao pilot jedinica lokalne samouprave.

https://youtu.be/tZUZPQ45xKo

Cilj projekta, koji će trajati dve godine je pružanje podrške Republičkom geodetskom zavodu pri uspostavljanju Nacionalnog registra investicionih mapa koji će biti dostupan svim građanima i potencijalnim domaćim i stranim investitorima, a koji će sadržati lokacije za investicije u lokalnim samoupravama, kazala je koordinator projekta dr Marina Jovanović Milenković.

Marija Đošić, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Pirota kazala je da je priznanje za Grad činjenica da je izabran Pirot među 10 lokalnih sredina u zemlji.

-Grad Pirot je jedan od prvih gradova koji je nosilac sertifikata “biznis frendli” grada, takođe vrlo rano smo uspostavili Geografski informacioni sistem. Trenutno imamo dve industrijske zone, prva je gotovo popunjena, za drugu smo napravili projektnu dokumentaciju i ona je površine oko pet hektara-kazala je Đošićeva.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker