Lokalna samouprava

Pirot će dobiti izuzetno modernu bolnicu sa većim kapacitetom, u planu izgradnja još jednog manjeg objekta u kompleksu Opšte bolnice

Uskoro će biti raspisana javna nabavka i za izradu projektne dokumentacije za drugu fazu rekonstrukcije Opšte bolnice Pirot

U saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Srbije počela je rekonstrukcija Opšte bolnice u Pirotu. U toku je prva faza radova koja podrazumeva sanaciju spoljašnjeg omotača objekta. Izradu projektne dokumentacije finansira grad Pirot. Za prvu fazu vrednost projekta iznosi pet miliona dinara, a vrednost radova oko trista tri miliona dinara. Za projektovanje druge faze budžetom su opredeljena sredstva od dvadeset miliona, a očekuje se da će za ukupnu projektnu dokumentaciju biti potrebno oko pedeset miliona dinara. Kancelarija će u potpunosti finansirati sve radove izjavila je za Pirotske vesti, Milica Golubović, pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu, koja je i inače koordinator za saradnju Gradske uprave Pirot sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

opšta bolnica pirot
Peti sprat bolnice – trenutni izgled, i on će se urediti tokom rekonstrukcije

-Rekonstrukcija Opšte bolnice Pirot, koja se realizuje sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, odvija se zadovoljavajućom dinamikom. Zimski period je malo usporio radove, ali verujemo da će sve biti odrađeno u skladu sa planom. Vrednost radova je trista tri miliona dinara. Planiramo da raspišemo uskoro javnu nabavku za projektovanje druge faze rekonstrukcije Bolnice. Za ovu namenu u 2021. godini opredeljeno je dvadeset miliona dinara. Napominjem da je Bolnica veliki i zahtevan objekat i za rekonstrukciju i projektovanje. Neto površina objekta je oko dvadeset devet hiljada kvadrata bez pomoćnih zgrada. Imamo ideju da pored rekonstrukcije Bolnice izgradimo iz temelja poseban objekat koji bi bio  povezan sa Bolnicom” i koji bi za cilj imao povećanje kapaciteta za smeštaj pacijenata-navodi Golubovićeva.

Rekonstrukcija petog sprata Opšte bolnice koji do sada nije bio u funkciji

Prema postignutom dogovoru sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima u planu je kompletna rekonstrukcija Bolnice. U prvoj fazi u planu je i rekostrukcija petog sprata koji još nije korišćen.

” Planiramo da rekonstruišemo ovaj sprat jer će druga faza biti jako zahtevnija od prve. Sada radimo spoljašnji omotač, a u drugoj fazi su planirani unutrašnji radovi. Pripremamo projekat tako da ne bi trebalo da bude problema oko funkcionisanja Bolnice. Grad Pirot je u obavezi da u potpunosti finansira izradu projektne dokumentacije, a planirana vrednost projektovanja je oko pedeset miliona dinara. Imamo saglasnost Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima da nastavimo sa projektnim aktivnostima što se tiče druge faze radova. Nastojaćemo da već ove godine imamo završene neke projekte kako bismo počeli realizaciju. Dakle, plan je kad imamo projekat da se odmah krene sa rekonstrukcijom”, kazala je Golubovićeva Pirotskim vestima.

opstå bolnica pirot

Veliko unapređenje na polju energetske efikasnosti, već su postavljeni nosači za solarne panele. U planu je i da se izgradi kotlarnica koja bi najverovatnije bila na biomasu i priključenje ovog objekta na sistem Gradske toplane

Trenutno se radi spoljašnji omotač čime će se povećati energetska efikasnost Bolnica, navodi pomoćnica Golubović.

-Sređuju se krovne površine, menja se spoljašna stolarija i izmeštaju solarni paneli. Ova faza ne remeti funkcionisanje Bolnice, verovatno će biti poteškoća kada dođe do zamene prozora. U dogovoru sa rukovodstvom Bolnice radiće se fazno i prema rasporedu koji njima odgovara. Druga faza je kompleksnija i podrazumeva elektro, mašinske i građevinske unutrašnje radove. Tu će od koristi biti objekat koji treba da se dogradi kako bi se upotrebio za privremeni smeštaj pacijenata – navodi Golubović.

Postavljeni nosači za solarne panele

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker