Lokalna samouprava

Pirot bogatiji za 1056 stabala

Kada se u narednih petnaestak dana završi sadnja stabala na potezu od Kupališta prema Poljskoj Ržani i na prostoru iza zgrada u Ulici 7. juli, Pirot postaje  bogatiji za ukupno 1056 stabala. Boban Tolić, direktor JP Komunalac kaže da je to veliki broj stabala koji zahteva održavanje ali će grad biti lepši, uređeniji i zdraviji.

boban tolic
Boban Tolić, direktor Komunalca

“Ove godine smo imali u planu veliki broj stabala, najavili smo 1.000  ali je taj broj veći za 50-ak stabala” – kaže direktor JP Komunalac, Boban Tolić.  Veći deo stabala je posađen, oko 800, očekujemo isporuku još oko 200 stabala lipa  koje će biti posađene na potezu od kupališta prema Poljskoj Ržani-kaže Tolić i dodaje:

Panorama Pirota
Panorama Pirota

Ovih dana se završavaju radovi na uređenju prostora iza zgrada u Ulici 7. juli i tu ćemo posaditi još 56 sadnica. Očekujemo da će to biti završemno u narednih petnaestak dana i da ove godine konačno imamo sadnju od oko 1060 stabala. “To je ogroman broj, to je drveće koje zahteva održavanje, zalivanje, ima tu dosta posla” – kaže Boban Tolić, direktor JP Komunalac .Prema njegovim rečima sadnja ovolikog broja stabala je jako značajna za grad i za sve stanovnike.

Ovaj sadržaj deo je projekta “Štedi, jer vredi” koji se realizuje uz podršku Gradske uprave Pirot, u okviru programa sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog značaja. 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker