Gradska hronika

Piroćanke iznenadile sudije u “Moja kuhinja moja pravila”

Nakon prve faze takmičenja, instant restorana, u kojoj su Dragana Branković i Dušica Živković oduševile žiri pripremanjem tradicionalnih pirotskih specijaliteta poput punjene paprike i sarmi u restoranu “Pirotska avlija”, i uspešnog kuvanja u baražu,Piroćanke su prešle  u drugu fazu takmičenja u kojoj , kako je Pirotskim vestima izjavila Dragana Branković, čak i sekunde mogu odlučivati o nastavku takmičenja.

dragana brankovic dusica zivkovic

-Svaki dan su novi izazovi. kuva se za narod, bile smo u Boru kuvale za rudare, u Irigu za Somelijere, evo preksinoć u Kragujevcu za lovce. Posle svakog “narod bira” neko ide u eliminacije, a ostali takmičari idu u glavnu kuhinju gde se kuva po zadatku. Brzina je bitna, nekad i sreća. Dobije se zadatak i treba dobro i brzo skuvati kako bi se prešlo u drugi krug. Ko tu ne uspe, ide u eliminacije. Zafalile su nam sekunde za serviranje palačinke (iako su pohvalili testo za najbolje), pa smo se našle u elimanacijama. Duda i ja super napredujemo, mnogo čitamo o hrani i vežbamo, a vreme- sekunde, poštujemo kao nikad do sad. Koliko se stvari može uraditi za 10 sec, niste ni svesni…U eliminacijama smo se pojavile kao Lara Kroft – Duda, i ja kao japanska ratnica. Bile smo ubedljivo najbolje. Iznenadile smo naše sudije a i gostujuće sudije. Pokazale svo veliki napredak u sklapanju ukusa, poznavalju namirnica, žačina, teksture zalogaja. Šta će biti dalje, gledajte, pratite i navijajte za nas-kaže Brankovićeva za Pirotske vesti.

Ako ste propustili pogledajte snimke poslednje dve emisije MKMP.

https://www.youtube.com/watch?v=tB4XyOFBA4k

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=WIGqonq2Jd4
tekst A.Ć.
foto i video – Moja kuhinja moja pravila-B92/autor fotografije Aleksandar Carević

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button