Kultura

Piroćanka Sanja Janković na prestižnom modnom događaju Serbian Fashion Week prezentuje svoju prvu kolekciju

Naša sugrađanka Sanja Janković prezentovaće svoju prvu kolekciju visoke mode na predstojećem prestižnom modnom događaju Serbian fashion week u Novom Sadu. Jankovićeva je već dobro poznata u svetu mode, kao model, a ovo će joj biti prvi nastup u svojstvu kreatora.

-Ovo je moja prvo kolekcija i veoma sam ponosna što ću je prvi put predstaviti na pisti Serbia Fashion Week-a- tamo gde se ljubav i rodila. Crteže kolekcije sam radila duže od mesec dana, dok nisam bila potpuno sigurna da je to to i da ću se time predstaviti. Radove sam poslala na takmičenje krajem prošle godine i 25.januara kada je zavrseno žiriranje javili su mi da sam ušla u top 10 finalista National Fashion Talent Design Competition. Moja prva kolekcija nosi naziv  ,,Seduce me” (“Zavedi me”), u pitanju je visoka moda, kolekcija je inspirisana starim holivudskim glamurom, elegancijom i suptilnocu, seksipilom ali ne i vulgarnošću. Paleta boja jeste ljubičasto crna. Moj tim je u proteklih nekoliko meseci vredno i sa strpljenjem radio na izradi kolekcije. Velika zahvalnost Enigma krojackom salonu iz Niša, sto su se našli za mene i ispunili sve moje luckaste zamisli i ideje. Od materijala smo koristili veoma nezne materijale poput čipke, satena, muslina, lavinije, pliša-kaže Jankovićeva za Pirotske vesti.

Ona kaže da smatra da je danas odevanje žene kao figure u društvu veoma oskudno u odnosu na to kako je nekada bilo (40-ih 50-ih godina 20.veka).

Sanja Janković

-Volela bih da se vrati taj glamur, ženska nežnost, profinjenost i da se sve duhovne vrednosti vrate na svoje mesto . Moda govori o nama, a da mi i ne progovorimo. Kolekciju ce upotpuniti predivan nakit Fark Design, Jelene Marković.  Veliku zahvalnost dugujem i Vodovodu Pirot na delu finansijske pomoći. Muziku smo posebno radili sa dosta opreznosti, Nikola Kitanovic je istrajao u tome i pripremili smo bajnu muziku koja ce pratiti reviju. Takodje video pokrivalicu je radio Vladan Ristić i doprineo videom da sve deluje mistično i magično. Naravno, ja ću i predstojecih dana biti na SFW-u raditi revije različitih dizajnera. Pozivam sve da isprate program Serbia Fashion Week-a. Koristim priliku da se zahvalim organizaciji Serbia Fashion Week-a i Svetlani Horvat što podržavaju nas mlade modne dizajnere koji smo tek na samo početku. Moja modna revija održava se 30.aprila 2022. program počinje od 19h a nastupam poslednja po redu, imam čast da zatvorim 19.sti Serbia Fashion Week. Bira se pobednik i on ce moći svoju kolekciju da predstavi na nekoj od svetskih modnih nedelja. Porodica i porodica mog Milana je ta koja je bila uz mene od samog početka i prati me na svakom koraku. Pored takve podrške nemoguće je da se ne izborite i ne zasijate u punom sjaju. Verujem da su se svi potrudili i želim svima sreću od srca! Radujemo se 30.aprilu i željno ga iščekujemo! Hvala Pirotskom Vestima sto prate mene i cene moj rad-navodi Jankovićeva. Ona je ujedno poželela mnogo sreće još jednoj našoj sugrađanki – Silvani Tošić, koja se takođe predstavlja na ovom događaju.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker