Lokalna samouprava

Piroćanka Ivana Kostić ostvarila svoj san – napravila svoje malo carstvo torti i kolača – “Nugatelina”

Piroćanka Ivana Kostić zahvaljujući subvenciji za samozapošljavanje Nacionalne službe za zapošljavanje i Grada Pirota ostvarila je svoj san i pokrenula sopstveni biznis – radionicu za proizvodnju torti i kolača “Nugatelina”. Kostićeva je zahvaljujući ovoj pomoći opremila svoje prostorije koje ispunjavaju rigorozne HACCP standarde. 

Kako kaže za Pirotske vesti, radi se naporno ali posla ima. Ivana je inače po struci profesor hemije, posao u struci nije uspela da nađe pa je odlučila da svoju veliku ljubav i pasiju prema pravljenju slatkiša, pretvori u posao. Već naredne godine ona planira da uposli još jednog radnika i proširi svoj mali porodični biznis. 

-Zahvaljujući ovoj subvenciji otvorila sam svoju firmu i podigla ovaj posao na mnogo veći nivo. Trudim se da se kvalitetom izborim na tržištu u Pirotu, koristim samo kvalitetne sirovine i za sada sam zadovoljna jer su i kupci zadovoljni, rado preporučuju moje torte i kolače. Takođe, mnogo truda se ulaže i u ukrašavanje, ali je meni lično kvalitet apsolutni prioritet. Radionica je zadovoljila i rigorozne HACCP standarde što je meni lično veoma bitno jer će mi omogućiti da svoje proizvode plasiram i na širem tržištu. Ipak, zadovoljavanje HACCP standarda je bilo meni lično najteži deo posla, jer je neophodno radionicu u svakom pogledu prilagoditi rigoroznim standardima, a sve to mnogo košta-kaže Kostićeva i dodaje da su konkursi koje organizuju NSZ, Grad Pirot, HELP i drugi veoma dobri, posebno za početnike u biznisu, kada je preduzetnicima pomoć i najpotrebnija.

-Planiram za početkom naredne godine ponovo konkurišem kod NSZ i uposlim bar još jednog radnika.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker