Gradska hronika

Piroćanka Dragana Dimitrijević posao u gradu zamenila za selo Vlasi, gde se bavi seoskim turizmom

Piroćanka Dragana Dimitrijević, napustila je posao u gradu, u trgovini i upustila se u avanturu zvanu seoski turizam. U idiličnom selu Vlasi, Dragana je sa suprugom uredila kuću za bavljenje seoskim turizmom, i kako je sama priznala za Pirotske vesti, sada je prezadovoljna, a bavljenje seoskim turizmom joj je postao primarni posao i osnovni izvor prihoda.

konak Jerma u selu Vlasi

-Sa uređenjem smo krenuli 2021. godine, godinu dana kasnije smo dobili prve goste, bio je već kraj sezone pa je bilo manje gostiju od očekivanog jer je bio kraj sezone, ali već početkom naredne sezone sve je došlo na svoje. Imamo dva apartmana, jedan je sa jednom spavaćom sobom, drugi sa dve spavaće sobe. Oba apartmana imaju kuhinje, sopstvene terase, posebne ulaze tako da gosti imaju sav konfor. U suštini, osim smeštaja, za goste pripremamo i vrhunsku domaću hranu po tradicionalnoj recepturi, od sastojaka sa ovih prostora, a praktično, sve što zaradimo, reinvestiramo kako bi dodatno unapredili posao. Svaki početak je težak ali mi nastojimo da unapredimo poslovanje tako što gotovo sve što zaradimo, uložimo u posao. Gostiju ima sa svih strana, osim domaćih, imali smo goste iz Mađarske, Poljske, trenutno imamo goste iz SAD-a koji borave nekoliko dana ovde u selu-kaže Dimitrijevićeva za Pirotske vesti i dodaje da su gosti posebno impresionirani peglanom kobasicom, kačkavaljem, pirotskim ćilimima i drugim brendovima.

Dragana Dimitrijević, vlasnica Konaka Jerma u selu Vlasi

U selu Vlasi trenutno ima svega tri objekta koji se bave seoskim turizmom.

-Naš plan je da se jednog dana ovde vratimo. Trenutno je ovo naš posao, meni primarni, suprugu dodatni jer samo pomaže. Radila sam u raznim firmama i meni je ovo nešto najlepše što sam do sada radila i ni jednog momenta se nisam pokajala što sam posao u gradu zamenila sa bavljenje seoskim turizmom. Ono što planiramo da dalje radimo, jeste bavljenje preradom voća i povrća sa ovog podneblja, tako da ćemo u narednom periodu raditi i na tome-kaže Dimitrijevićeva.

konak Jerma u selu Vlasi

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker