Gradska hronika

Piroćancima se priključili i Pančevci u akcijama pomoći poplavljenim područjima

Akcija prikupljanja humanitarne pomoći koju je Udruženje “Dobra vila za vas” iz Beograda organizovalo ovih dana u Pirotu dala je veoma dobre rezultate. Pored Piroćanaca akciji se odazvalo i Udruženje “Ognjište” iz Pančeva, rekla je za Pirotske vesti, Radica Jovanović, predsednica “Dobre vile”. Zimska garderoba i obuća, sredstva za higijenu i životne namirnice namenjeno je za pedesetak porodica opštine Bela Palanka koje su pretrpele veliku štetu u poplavama.  

Kako nam je rekla Radica Jovanović dva puna kombi vozila stigla su u Belu Palanku i uz pomoć saradnika i volontera danas i sutra će se raditi na sortiranju i pakovanju pristigle pomoći.

“Veoma je važno da pregledamo sve ono što je stiglo, sortiramo, i napravimo uvid kome šta treba dati. Ako ima porodica sa decom i bebama paketi će biti primerenog sadržaja, želimo da vidimo tačno kome je šta potrebno da pomoć bude svrsishodna. Najverovatnije ćemo u ponedeljak uručiti pristiglu pomoć koja nije mala, stigla su dva puna kombija”.

Jovanovićeva kaže da veliki broj ljudi i organizacija pokazuje visok stepen humanosti. Iz pojedinih beogradskih trgovina stigle su potpuno nove stvari, sa etiketama. Iz Uba je poslata flaširana voda. A, značajna je i pomoć velikog broja saradnika i volontera koji nesebično sebe daju u svakoj akciji.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker