Kultura

Piroćancima predstavljen roman “Pre nego što đavo dođe po svoje” autora Veljka M. Mijuškovića

Roman “Pre nego što đavo dođe po svoje” autora Veljka M. Mijuškovića, u izdanju Službenog glasnika, promovisan je pred pirotskom publikom u prostoru Bianca event centra. Roman je predstavio autor Veljko M. Mijušković. Promociju je vodila Anđela Cvetković.

Radnja romana dešava se devedesetih godina prošlog veka. Korupcija cveta. Akademska zajednica posrće. Političke strukture divlјaju. Beogradski asfalt je vreo. Pohlepa ne jenjava. Strasti bukte. Sujeta proždire. „Niko nije mogao ni da pretpostavi kakve tragedije će se iz te noći izroditi. I da će đavo doći po svoje.“ Može li se mali čovek odupreti?

Beograd, 1990. godina. Dok narastaju i sazrevaju nacionalističke tenzije u svim republikama SFRJ, a zveckanje oružja koje se sve više čuje ne sluti na miran epilog utopije zvane Jugoslavija, serija nesrećnih događaja baciće u dinamični vrtlog političkih i ličnih komešanja i junake ove price.  Šta može zaustaviti manijakalni temperament smrtno opasne doktorke psihologije i tatine obožavane ćerke? Da li je jedina uteha emotivno posrnulog i psihički nestabilnog advokata dno kristalne čaše za viski, nada u novu ljubav ili pak ubistvo? Koji ulog je spreman da priloži prevejani političar da bi se našao i ostao na vrhu piramide sunca i kada prođu barikade? Držati se slepo rigidnih moralnih načela patrijarhalne sredine ili utonuti u čari preljube, dileme su devojke pod teškim  životnim izborima.

Kako da osiona autokratkinja zadrži kontrolu nad strukturom koja se raspada i sačuva vlast po svaku cenu?

Pitanja mnogo, vremena malo, časovi brzo se broje… pre nego đavo dođe po svoje!

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker