Ostale vesti

Piroćanci žele da pomognu građanima Petrinje u Hrvatskoj

Piroćanka, Danijela Petrović, pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja garderobe za građane opštine Petrinja u Hrvatskoj koja je nedavno pogođena snažnim zemljotresom. Danijela je preko društvenih mreža pozvala svoje sugrađane, koji su u mogućnosti da pomognu, da donesu upotrebljivu garderobu, čistu, opeglanu i  uredno spakovanu, koja bi se kao pomoć otpremila u Petrinju. Kamion šleper od jutros je na Belom trgu, ispred Doma kulture i akcija se za sada odvija dobro, kaže Danijela.

“Ovo će biti prvi kamion humanitarne pomoći za ljude u Petrinji. Narednu akciju planiram za Glinu i druga neka mesta koja su najviše ugrožena. Nameravam da registrujem humanitarnu organizaciju, tako mi je predloženo i u Upravi grada, pa treba očekivati da akcije budu većeg obima. Čak planiram i izgradnju montažnih kuća u saradnji sa “Domtera” iz Ivanjice sa kojima imam dobru saradnju, imam mnogo planova i biće još akcija koje ću organizovati. Ljudi se uključuju, odazivaju, sad je početak i očekujem da do večeras napunimo kamion”.

Petrovićeva kaže da je obezbedila magacinski prostor u Slobodnoj zoni Pirot i da će od ponedeljka do petka, u vreme od 16 do 18 časova, biti otvoren za sve koji mogu da pomognu i imaju šta da donesu, da pomognu onima koji nemaju. Dovoljno je obratiti se potrirskoj službi na kapiji br. 5 gde će dežurati i volonteri koji su se uključili u ovaj humanitarni posao.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker