Kultura

Piroćanci uživali u “Ženskim razgovorima”

Druge večeri festivala “Revija predstava malih formi” pirotska publika uživala je u komediji “Ženski razgovori, u kojoj igraju Svetlana Bojković, Vesna Čipčić i Milan Caci Mihailović. Urnebesna  komedija koja redovno puni dvorane i uspešno zabavlja publiku. Uz antologijske rečenice Duška Radovića, muške razgovore, ženske razgovore, šarmantanu i zabavanu glumu troje naših vrhunskih glumaca, publika je  nasmejana napustila salu Narodnog pozorišta.

U predstavi „Ženski razgovori” po tekstu Duška Radovića, koja traje već 40 godina i koja nikoga na ostavlja ravnodušnim, uloge su podelili velika imena srpskog glumišta, Svetlana Ceca Bojković, Vesna Čipčić i Milan Caci Mihailović. Publika je glumce nagradila gromoglasnim aplauzom ali ni  glumci nisu štedeli  reči hvale za Piroćance  koji su došli da uživaju u “Ženskim razgovorima”.

Za Cacija Mihailovića ovo je  druga poseta  Pirotu u poslednjih mesec dana.  „Bilo je lepo i večeras, divna je publika, lepo su reagovali i verujem da im je bilo prijatno i da su se  nasmejali  jer nije nam sve smešno u ovoj stavrnosti,  ovo je prilika da čovek ode malo od svega ovoga što nas pritiska“ – reko je Mihailović.

Glumice,  Svetlana Bojković i Vesna Čipčić kažu da ovu predstavu uvek igraju sa istim žarom i da je publika i večeras odlično reagovala. „ Uspeh  predstave zavisi od publike. Nekada je publika stidljivija, nekada razuzdanija, to je uzajamna interakcija. Večerasje bilo jako lepo“ – kaže Ceca Bojković.

Govoreći o predstavi Vesna Čipčić kaže da niko nije tako ozbiljno, temeljno a duhovito opisao muško ženske razgovore i odnos muškarca i žene kao Duško Radović.  „Nas troje već 40 godina zajedno igramo ovu predstavu , ne znam da li nam je lepše na sceni ili dok putujemo do te scene. Dtužimo se i srećna okolnost je da su se našla tri glumca koja se i privatno jako poštuju i vole i uživaju u ulogama koje igraju“- rekla je Vesna Čipčić.

Milan Caci Mihailović  podsetio je da je veliki Duško Radović, „Ženske razgovore“ napisao  pre 60 godina. „ Sve je aktuelno i sada  a mi ovu predstavu igramo već 40. godina. Ovaj tekst smo dobili od velike srpske glumice Rade Savićević davne 1984. godine i  krenuli smo da spremamo i odigramo par predstava povodom 8. marta, misleći da ćemo tako da odigramo samo nekoliko predstava. Od tada do danas smo odigrali preko 1.500  predstava sigurno. I sada je intenzivno igramo, promenile su se generacije zovu nas svuda pa i po dva puta , bili smo i u Parizu i u Splitu, Zagrebu, Samoboru, sada idemo u Zrenjanjin, juče sno igrali u Kraljevu, znači večne teme i to prija ljudima, lepo je da se ljudi smeju“ – kaže Caci Mihailović.

Svetlana Ceca Bojković kaže da su još pre dvadesetak godina sa ovom predstavom krenuli put Pirota  ali  zbog lošeg vremena i klizavog puta nisu uspeli da stignu  i da  ih od tada niko iz Pirota nije zvao. „Ima Boga, i mi smo živi i zdravi, predstava još uvek traje i došli  smo  u Pirot sada posle dvadeset godina.“ – rekla je Ceca Bojković i podsetila Piroćance da je jednom gostovala i sa Predragom Ejdusom sa duodramom „Joj, Karmela“.

I Vesnu Čipčić  su Piroćanci gledali u monodrami „Oskar i mama Roz“ ali je tada, prema rečima glumice  bio problem sa tonom a ovoga puta je nestala struja.

Vrhunski glumci Ceca Bojković I Caci Mihailović kažu da nemaju neostvarenih profesionalnih želja. Caci priprema knjigu i kako sam kaže ne  može da veruje  šta je sve  stigao i koliko je postigao  i u pozorištu i na televiziji, na filmu.  „Tridesetak filmova,  150 pozorišnih uloga , oko 140 TV uloga, 700 uloga u radio dramama. I kako je govorio divni reditelj Ateljea 212,  Ljubomir Muci Draškić, i dalje trčim svoj maraton“ – zaključio je Mihailović.

Svetlana Bojković kaže da tokom svoje bogate karijere nije imala vremena da razmišlja o ulogama koje bi želela da igra jer su je uloge sustizale.  Za  Vesnu Čipćić ima još, kako sama kaže, fioka koje su neotvorene. To je i radost glumačka i strepnja i želja i nema ništa lepše od tih ambicija- poručuje glumica Vesna Čipčić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker