Gradska hronika

Piroćanci, studenti elektronike u Nišu, osvojili prvo mesto na državnom startap takmičenju!

Prva nagrada za studente Elektronskog fakulteta na takmičenju "Hakaton&Mejkaton - Personalizovana medicina"

Tim studenata Elektronskog fakulteta u Nišu, Lazar Ignjatović, Lazar Krstić, Aleksa Stančev i Miloš Jovanović, inače svi iz Pirota, osvojio je prvu nagradu na takmičenju “Hakaton&Mejkaton – Personalizovana medicina”, koje je održano u Naučno-tehnološkom parku u Nišu 18. i 19. marta 2023. godine.

U konkurenciji je bilo deset timova koje su, pored nagrađenih studenata Elektronskog fakulteta, činili i studenti Mašinskog fakulteta u Nišu, Elektrotehničkog, Hemijskog i Fakulteta organizacionih nauka iz Beograda, učenici srednjih škola i neprofitne organizacije.

nagrađeni studenti elektronski fakultet niš piroćanci
fotografija – Elektronski fakultet Niš

Žiri sastavljen od stručnjaka iz oblasti medicine, biznisa i informacionih tehnologija izabrao je pobednički tim Elektronskog fakulteta u kome su bili Lazar Ignjatović, Lazar Krstić, Aleksa Stančev i Miloš Jovanović. Oni su razvijali aplikaciju za uzimanje otiska stopala, pomoću koje je moguće otkriti stepen izobličenja stopala i dobiti predlog adekvatnih vežbi za prevenciju i korekciju, kao i praćenje napretka u ispravljanju deformiteta.

Održano takmičenje bilo je nacionalnog tipa, otvoreno za studente i ostale zainteresovane.

Izvor: Elektronski fakultet Niš

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker