Kultura

Piroćanci “osvojili” Vrmdžu

Uredniku i novinaru Pirotskih vesti Aleksandru Ćiriću nagrada za najbolju režiju na festivalu!

Na sedmom po redu Internacionalnom festivalu turističkog i ekološkog filma Vrmdža fest kod Sokobanje sinoć su uručene nagrade. Nagradu za najbolji promotivno turistički film o selu Vlasi, poz nazivom “Konak Jerma”  dobila je novinarka TV Pirot Vanja Mijalkov, specijalno priznanje za promociju ruralnih predela Srbije dobio je Stefan Ćirić za film “Sam svoj gazda-Farma Todorov”. Urednik Pirotskih vesti Aleksandar Ćirić dobio je nagradu za najbolju režiju za film “Zoran”, o Zoranu Mojsilovu, svetski poznatom umetniku, poreklom iz pirotskog sela Vlasi.

Kako je za PV kazala Mijalkova, reč je o značajnom uspehu pirotskih filmadžija, višestruko nagradjivanih na ovom vestivalu, jer su čak tri autora nagradjena.

-Tema filma je razvoj seoskog turizma u idiličnom selu Vlasi, jednom od najlepših sela ovog dela Srbije-kaže Mijalkova.

Film Stefana Ćirića deo je projekta podržanog od strane Grada Pirota na konkursu za sufinansiranje medijskih projekata.

Na ovogodišnji konkurs pristiglo je više od 70 filmova od autora iz zemlje i inostranstva. Po rečima Slaviše Krstića, pokretača festivala, ovo je sedmo izdanje festivala i ono što je karakteristično je da svake godine pristižu sve kvalitetniji filmovi zbog čega se ovaj festival pozicionirao kao jedan od vodećih festivala kada je reč o tematici kojom se bavi.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker