Piroćanci i kačamak prave od sladoleda i šampite

Pirot je jedno od retkih mesta gde se kačamak, osim od kukuruznog i pšeničnog brašna, pravi i od sladoleda i šampite i predstavlja pravi specijalitet, idealan za  letnje vrućine.

kačamak

Ovaj specijalitet u Pirotu se odomaćio poslednjih nekoliko decenija zahvaljujući porodici Šaćiri, vlasnicima poslastičarnice Rekord, gde ovaj slatki kačamak tokom letnjih meseci pravi hit i omiljeni desert. Poseban adut je i cena, koja godinama nije menjana i za porciju kačamaka iznosi 100 dinara.

Kako za Pirotske vesti kaže Elvir Šaćiri, vlasnik poslastičarnice, recept za kačamak, koji je doduše veoma jednostavan, ali ujedno i savršen, prenosi se s kolena na koleno, a Pirot je jedno od retkih mesta gde ovakav kačamak, koji se pravi uglavnom od tri kugle sladoleda i šampite, može da se proba.

Poslastičarnica Rekord u Pirotu radi čitavih osam decenija, a kačamak se pravi još od samog početka, kaže Šaćiri.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar