Gradska hronika

Piroćanci biraju komfor – Raste intresovanje za odlazak na letovanje avionom

U turističkim agencijama u Pirotu gužve, biraju se destinacije, aranžmani, prevoz. U  odnosu na prethodnu godinu povećano je interesovanje Piroćanaca da odmor provedu na moru pa je uplata aranžmana počela odmah posle Nove godine. Trenutno se najviše traži avio prevoz iz Niša do omiljenih destinacija za letovanje.  Čarter letovi iz Niša organozovani su do svih popularnih destinacija. Letovi  za Tursku su do  Alanje, Antalije, Beleka, Kemera, Sidea, do Tunisa koji je sve popularniji,  Krfa gde su  letovi  iz Niša i paket aranžmani na 7 dana.

Grčka i Turska i ove godine najpopularnije destinacije. U Grčkoj se u zavisnosti od dubine džepa bira  privatni ili hotelski smeštaj a podjednako interesovanje je i za letovanje u susednoj Bugarskoj.

Zoran Milenković je  prošle godine letovao sa porodicom u bugarskom gradu Kiten  pa će i ove godine  do iste destinacije. „Porodično letovanje, tamo mi se sve dopada, i more i hrana i to što razumeme jezik. Imamo noćenje sa doručkom a  ostale obroke ćemo organizovati u restoranima. Bio sam više puta i u Grčkoj, i u Hrvatskoj i Crnoj Gori ali mi se Bugarska jako dopala, opušteni smo i možemo sebi da priuštimo sve što je potrebno na letovanju“.

Slabije interesovanje ove godine je za Egipat, ima interesivanja za Albaniju a sve popularnija je Crna Gora na sedam i 10 noćenja. Maja Golubović iz agencije Globus, podseća  da iz Niša  tokom sezone  avioni lete do Tivta. Turistička agencija Globus organizuje i  prevoz putnika do Bugarske na 5, 7 i 10 noći.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker