Sport

Piroćanac Stefan Ćirić uspešan na Beogradskom polumaratonu

U nedelju 3.12.2017. u Beogradu je održan Prvi beogradski polumaraton pod organizacijom Beogradskog maratona d.o.o. U okviru organizacije održane su dve trke,  na 21km i trka na 10km. Pojavilo se preko 3500 trkaca, među  kojima je i jedan naš sugrađanin – Stefan Ćirić. 

Početak trke bio je na raskrsnici ulica Bulevar kralja Aleksandra i Resavske ulice. Vremensko ograničenje za obe trke bilo je tri sata. Start trka bio je u 11h. Pobednici u polumaratonu su naš olimpijac Darko Živanovic sa 1:12:23, koji je u ciljnoj ravnini uspeo da prestigne Kenijca Stenlija Kipropa, i Radmila Djurdjević sa 1:23:57. Na trci na 10km pobednici su bili Nikola Bursać sa 34:12minuta i Biljana Cvijanović sa 39:08minuta. U trci na 21km trcao je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Vremenski uslovi nisu bili idealni za trčanje, padao je sneg i bilo je hladno (0 stepeni), o čemu moze da govori i komentar Kenijca posle trke “da se potpuno zaledio”.


U polumaratonskoj trci trčao je Piroćanac Stefan Ćirić, trener AK Pirot, koji je zavrsio na 83.mestu sa 1:34:11.
– Iako je bilo hladno, to nije uspelo da utiče na raspoloženje i pozitivnu energiju koja se osećala kod svih ucesnika. Veoma sam zadovoljan plasmanu, pogotovu jer sam startovao iz zadnjeg reda. Neverovatan odaziv je bio, bila je to reka ljudi gde sa mojeg mesta na startu nisam mogao.da vidim one u prvim redovima. O broju ucesnika moze da govori i podatak da nakon sirene za start trke, stajao sam u mestu 2-3min dok nije posla kolona ispred. Do 7og kilometra svi takmicari su isli po istoj stazi, a nakon toga je doslo do odvajanja. Tek posle toga je bilo moguce da trcim ritam koji sam planirao. Staza je vecim svojim del9m bila ravna, mada su postojale i neke deonice gde je bilo uzbrdica i nizbrdica. Sve u svemu jako sam zadovoljan, sve čestitke organizatorima, volonterima, trkacima na uspešnoj organizaciji i nastupu-kaže Ćirić za Pirotske vesti.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker