Piroćanac savetuje svetske finansijske gigante – globalne banke na Vol stritu u Njujorku

Naš Piroćanac Bojan Ćirić, koji radi kao jedan od lidera u najvećoj svetskoj konsultantskoj kompaniji Deloittu, u njihovoj njujorškoj kancelariji, poslednjih par nedelja radi na definisanju IT strategija u čak četiri globalne banke istovremeno. U dve banke Ćirić vodi projekte, a u ostale dve ima ekspertsku ulogu.

„Ne baš tako česta situacija, da se istovremeno rade tako veliki i kompleksni projekti, pa još i liderska uloga na njima. Sa jedne strane velika čast i zadovoljstvo što je poverenje mojih kolega i klijenata ukazano baš meni, ali sa druge strane ogroman pritisak i izazov da se posao zavši na najbolji mogući način. Iza mene je dosta sličnih projekata, tako da nemam sumnje da će i ovi sadašnji biti uspešni.“, kaže Bojan za Pirotske Vesti.

 

Pored ovih projekata, Bojan priprema i novi stručni članak koji će bit objavljen u Vol Strit Žurnalu (Wall Street Journal), jednom od najprestižnijih svetskih časopisa.

„Kad radite u najvećoj svetskoj konsultanskoj kući, pa još i na liderskoj poziciji, od vas se očekuje da odgovorite na pitanje ’Šta dalje? Šta je sledeći trend?’ i na neki način definišeti trendove koje vaši klijenti treba da slede, tako da je to još jedan bitan aspekt posla kojim se bavim. Inače, možda pisanje jednog članka deluje banalno, ali za par strana objavljenih u WSJ potrebno je nekoliko meseci ozbiljnog rada i istraživanja. Fudbalski rečeno, to vam je kao da igrate u prvom timu Reala, tako da mogu da kažem da mi je drago da Piroćanci imaju svog predstavnika u vrhu svetskog konsaltinga. Opet, nadam se da će moja priča poslužiti kao inspiracija mlađima, da je granica uspeha tamo gde je vi sami postavite – snovi se ostvaruju, ako verujete i naporno(!) radite na tome. Pozdrav za moje Piroćance i čitaoce Pirotskih Vesti“ – poručuje Ćirić.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar