Intervju

Piroćanac Saša Panić, majstor izraelske veštine “krav maga”. Između ostalih čuva i šampione ultimat fajta u Dubaiju

Njegov moto koji mu je mnogo pomogao u napredovanju u poslu glasi: "Treniraj sa najboljima da bi i ti bio najbolji"

Naš sugrađanin Saša Panić više od decenije proučava izraelsku odbrambenu veštinu “krav maga” koju koriste pripadnici izraelske obaveštajne službe MOSSAD i izraelski specijalci. Panić već dugo živi i radi u zemlji koja sa ponosom nosi epitet najbezbednije zemlje sveta – Ujedinjenim Arapskim Emiratima, tačnije u Dubaiju, gde se brine o bezbednosti, između ostalih, i vrhunskih svetskih takmičara u ultimat fajtu, ali i visokopozicioniranih biznismena iz SAD i Evrope, tokom njihovog boravka u Dubaiju. Panić u Dubaiju ima i svoju akademiju “Balkan krav maga”, gde radi kao instruktor i obučava nove polaznike kao i službenike obezbeđenja iz Dubaija. Takođe, radi i za jednu od značajnijih kompanija koje se bave obezbeđenjem VIP osoba u Dubaiju.

Sa čuvenim holivudskim glumcem i majstorom borilačkih veština Stivenom Sigalom

Panić je, dok je još bio u Srbiji, u Beogradu trenirao tekvondo, a kada je čuo za veštinu “krav maga” odmah je shvatio da je to pravi izbor za njega.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sasha (@sasha_panic__)

-Reč je o veštini koju koristi izraelski MOSSAD, njihove specijalne jedinice koje stručnjaci svrstavaju među najboljima na svetu. Pretežno se koristi za odbranu i samoodbranu, ali može da se koristi i za napad. Neprikosnovena je za takozvanu “blisku borbu”, odbranu od pretnje nožem, bodenja nožem, palicom. Imao sam sreću da učim od najboljih-kaže Panić za Pirotske vesti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sasha (@sasha_panic__)

Panić od 2014. godine živi i radi u Dubaiju gde je između ostalog brinuo i o bezbednosti jednog od šampiona ultimat fajta – Kabiba Nurmagomedova, koji je dugo bio neporažen u svojoj konkurenciji u verovatno najsurovijem sportu.

-Kao specijalista za blisku borbu brinem o njegovoj bezbednosti. Oni jesu neverovatno spremni i sposobni borci, ali postoje momenti kada su “ranjivi”, posebno kada su u bliskom kontaktu sa publikom. Upravo to je moje zaduženje, kako se ne bi desilo da neko od fanova i publike na bilo koji način ugrozi šampiona ultimat fajta-kaže Panić.

Panić sa šampionom u ultimaj fajtu Kabibom

Panić je ujedno i jedini Srbin koji je radio instruktorske kurseve sa čuvenim Fredom Mastroom, rodonačelnikom Mastro defence sistema, majstora Kalah kombat sistema, kao i sa Idanom Abolnikom.

Panić je i dalje vezan za Srbiju, iako već dugo godina živi i radi u Dubaiju pa svaki svoj boravak u rodnoj zemlji koristi za usavršavanje veštine praktičnog streljaštva  u Akademiji Dejana Vukojevića kod Požarevca, a član je i Srpske asocijacije telohranitelja. Prošao je i usavršavanje u francuskoj Legiji stranaca. Poreklom je iz sela Temska gde je proveo detinjstvo pa obavezno deo odmora provede i Temskoj.

Šta je “krav maga”

U prevodu sa hebrejskog “Krav maga” znači kontaktna borba. To je zvanični odbrambeni taktički sistem izraelske vojske, oblik samoodbrane. Sistem je jednostavan, praktičan, agresivan i baziran na instinktivnim pokretima. Baš iz tog razloga, lako se uči, i što je još važnije, lako se pamti i upražnjava u stresnim situacijama.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker