Sport

Piroćanac “osvaja” fudbalsku Kinu

Pirotski internacionalni fudbalski trener Milan Ćirić postigao je izuzetan uspeh u Kini, gde trenira mlađe kategorije ekipe FC “MCRY”. Ćirić je na završnom turniru sa svojom ekipom osvojio Šampionat Kine U18. Njegova ekipa je savladala ekipu Changsha 1:0 na turniru fudbalera starosti do 18 godina,  na kome je, u završnom delu, učestvovalo 14 ekipa iz različitih kineskih provincija. 

Kako je Ćirić kazao Pirotskim vestima, sva takmičenja mlađih kategorija u Kini su turnirskog tipa.

-Naš klub se takmiči u 4. ligi. Međutim, tim je sastavljen od igrača koji imaju 16, 17 i 18 godina pa su čelnici kluba odlučili da nas prijave za završni turnir u Kunmingu za U18. U finalu smo pobedili ekipu iz provincije Changsha 1:0. Klub je relativno mlad, oformljen 2016 godine, i iskljucivo orjentisan za razvoj mladih igrača. Iz kluba su ponikla dva reprezentativca Kine za U18. Pored prvog tima, klub ima i generaciju U13, koja takodje u svojim redovima ima igracče koji nose nacionalni dres. U klubu zajedno saradjujem sa jos jednim srpskim trenerom, Nemanjom Kaćanskim iz Novog Sada-kaže za Pirotske vesti Ćirić.

Kako kaže Ćirić, uslovi za rad u Kini su neverovatni.

-Uslovi za rad su fantastični, na slici mozete videti kompleks na kome se igrao turnir. Skoro svaki profesionalni klub u Kini raspolaže sa takvim kompleksom, neki čak imaju i bolje uslove-kaže Ćirić, koji je pre Kine, gde je otišao zajedno sa takođe poznatim pirotskim internacionalnim trenerom Marjanom Živkovićem(sada u Kataru), bio izuzetno uspešan trener mlađih kategorija bugarskog Ludogoreca.

Ćirić je nakon Radničkog bio angažovan u CSKA Sofija, zatim u Ludogorecu, Novom Pazaru, Shenyang u Kini zajedno sa Marjanom Živkovićem, Belasici u Strumi i Dongguan Kina.

 

foto – lična arhiva Milana Ćirića

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker