Sport

Piroćanac, Oliver Kostić u stručnom štabu selektora Pešića

Košarkaška reprezentacija Srbije utakmicom protiv Letonije danas počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2023. godine. Selektor naše reprezentacije, Svetisav Pešić oformio je svoj stručni štab, a pored ostalih saradnika u štabu će biti još jedan Piroćanac, Oliver Kostić, nekadašnji košarkaš i trener KK Pirot. Poznato je da su i ranije sarađivali i da Kostić uživa veliko poverenje selektora Pešića.

svetislav kari pesic pirot

U jednom od svojih obraćanja medijima Pešić je rekao da se opredelio za ljude koje dobro poznaje, koji su već radili sa njim i znaju kako on radi, da ne mora da trenira njih, već da budu pravi pomoćnici. Oliver Kostić koji je dugo godina bio sa njim, ima veliko iskustvo i biće  produžena ruka koja može da objasni igračima šta je trener hteo da kaže, zašto je nervozan ili radostan.

oliver kostic

U svojoj karijeri Oliver Kostić, u Pirotu poznat i pod nadimkom Lola, pored saradnje sa Svetislavom Pešićem, radio je kao pomoćnik u Žalgirisu, Leven Braunšvajgu, Miteldojčeru. Samostalno je trenirao bugarski Lukoil Akademik, a veliki uspeh postigao je kao prvi trener drugog tima Bajerna.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker