Mali biznis

Piroćanac Nemanja Živković otvorio Barber Akademiju u Beogradu

Naš sugrađanin Nemanja Živković, koji je za kratko vreme postao jedan od najcenjenijih srpskih berbera o čemu svedoče nagrade i priznanja na svetskom nivou, otvorio je u prestonici Beogradu prvu Barber akademiju u Srbiji, ali i regionu.

Kako kaže za Pirotske vesti, jednu trećinu svog života obeležio je frizeraj, malo preko decenije bavi se berberskim zanatom.

-U pocetku ne toliko cenjen,  danas berberski zanat predstavlja veoma cenjeno zanimanje i traženo na tržištu rada i u zemlji, a posebno u inostranstvu. Svima je, uostalom,  poznata ona stara “za frizera I pekara uvek ce biti posla”. Frizeraj, posebno muški doživeo je planetarnu popularnost pre par godina a ja sam imao tu sreću da upoznam velike majstore ovog zanata koji su me uveli u takmičarske vode i odveli sve do Pariza 2022. godine, u prestonicu mode. Tada smo predstavljajući Srbiju, osvojili fenomenalno peto mesto. Pored prvaka Srbije i srebrne medalje na Evropskom prvenstvu, ovo je bilo moje poslednje takmičenje jer je došlo vreme da stečeno znanje prenesem mladim budućim berberima-kaže Živković i dodaje da je logičan korak upravo otvaranje Berberske akademije.


-Kreirao sam jedinstveni berberski sistem obrazovanja kako bi zanat što vise uprostio i približio ljudima. Za vrlo kratko vreme javio se veliki broj mladih talentovanih ljudi koji su videli svoju budućnost u ovom zanimanju pa sam za dve godine obučio i proširio svoj tim koji sada ima deset berbera. Zvanično, ove godine, nastala je Imperial barber akademija o kojoj danas pricam, ceo sistem koji je kreiran tako da postane životni stil čoveka koji krene ovim putem, inspiriše ga I totalno promeni njegov život, naravno u pozitivnom smislu-kaže Živković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker