Gradska hronika

Piroćanac Nemanja Živković osvojio srebro na Evropskom prvenstvu frizera

Mladi Piroćanac Nemanja Živković, koji inače živi i radi u Beogradu, osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za frizere koje je održano online, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju. Nemanja je medalju dobio za disciplinu “Fashion Pro Cut” koju je inače po prvi put radio, reč je o njegovoj kreaciji, a po svemu sudeći, ova frizura postaće hit u narednom periodu.

-S obrzirom da sam prvi put radio disciplinu Fashion Pro Cut, ja sam prezadovoljan uspehom, moji treneri nisu ali sve dok su oni nezadovoljni mi reprezentativci ćemo napredovati-kaže Živković za Pirotske vesti i dodaje:

-Osvajanjem drugog mesta, elementi moje kreacije biće postavljeni kao inspiracija na Svetskom prvenstvu koje je trebalo da se održi u Japanu ali zbog situacije sa virusom biće održano online. Napomenuo bih da sam počeo rapidno da napredujem u svom poslu kada sam postao član Novobeogradskog frizerskog kluba koji ima visoko rangirane trenere i članove u Svetskoj frizerskoj organizaciji OMC. Pored mog uspeha, za Srbiju je osvojeno još jedno srebro od strane Luke Mitrovića, iz Kosovske Mitrovice, koji je predstavljao juniore u kategoriji Commercial Style-kaže Živković.

Po njegovim rečima, za ovo prvenstvo se nije specijalno pripremao, mada, moglo bi se reći da se priprema svakodnevno, s obzirom da je u ovom poslu u moderno vreme i posebno na zahtevnim tržištima, neophodno učenje novih veština, tehnika, na dnevnom nivou.

Konkurencija na takmičenju je bila žestoka s obzirom na činjenicu da je bilo više od 450 učesnika iz celog sveta. 

-Sve sto se traži na takmičenju je kreativnost, preciznost i uskladjena frizura, a mi tim ključnim stvarima ulepšavamo živote ljudi svakodnevno u našim salonima-kaže Nemanja.

Nemanju očekuje svetsko takmičenje gde namerava da se predstavi takodje u najboljem svetlu.

-Iako celo dešavanje nosi naziv Evropsko takmičenje, ono je otvorenog tipa i prema tome učestvuju sve zemlje sveta, preko 450 najboljih takmičara. Daćemo sve od sebe kako bi se krajem ove godine makar ponovili ovaj veliki uspeh-kaže Živković.

autor fotografija Nebojša Pečenović

 

Piroćanac državni prvak u friziranju. Septembra će se takmičiti na Svetskom prvenstvu u Parizu

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker