Reportaža

Piroćanac na Transatlantskoj regati

Najpoznatiji srpski estetski hirug primarijus dr Milan M. Colić, osim što je domaćoj i svetskoj javnosti poznat kao vrsni estetski hirurg, nedavno se uputio na jedinstvenu avanturu – Transatlantsku regatu  koja je trajala devetnaest dana. Doktor Colić, koji je inače poreklom iz staroplaninskog sela Senokos govorio je o ovoj avanturi koja je zahtevala puno hrabrosti i napora u emisiji “Tri tačke”, na televiziji N1.

dr colic

Doktor Colić, kome avanture “pune baterije” kako bi uspešno vodio svoju privatnu kliniku, koja je među najpoznatijima u Evropi,  kazao je da je ovo njegovo prvo prekookeansko putovanje brodom-jedrilicom.

-Reč je o najstarijoj regati na svetu – Transatlanskoj, na kojoj do sada za više od 30 godina niko nije organizovano krenuo iz Srbije i Crne Gore. More i okean se nisu menjali milenijumima. Ja sam uvek razmišljao o ljudima koji su ovo radili pre 500 ili 600 godina kada nisu ni znali da li postoji druga strana, ali su imali veliku hrabrost i znatiželju. Nismo dugo razmišljali i prijavili se na Transatlantsku regatu koja ima tradiciju od tridesetak godina. Jedrenjem sam se bavio deset godina ali sam posle toga imao pauzu. Išli smo na katamaranu vlasnika mog dobrog prijatelja Nikole Pavića. Stalno smo o tome maštali i pričali o tome zašti mi ne bi prešli Atlantik. Tu su bili i moj prijatelj arhitekta Saša Đorđević, Vukašin Žižić iz Amerike, Ljubomir Bjelica koji je došao iz Amerike samo zbog toga, Nikola Pavić, Radojica Gardašević i Milan Vukićević iz Herceg Novog, Jovan Simonović, naš snimatelj. Ja sam bio na neki način spiritus movens cele akcije i na kraju smo to i ostvarili-kazao je za N1 dr Colić.

Interesantno je da je dr Colić još pre 20 godina u intervjuu Ilustrovanoj politici najavio da će jednog dana realizovati ovaj poduhvat.

Dr Colić je jedan od najcenjenijih evropskih plastičnih hirurga. Osim što u svojoj klinici u Beogradu prima pacijente sa svih meridijana, on je i gostujući predavač na brojnim stručnim skupovima plastičnih hirurga širom sveta. Više o doktoru Coliću možete videti i u intervjuu koji je on dao Pirotskim vestima 2013. godine.

 

 

Izvor: TV N1

Link ka izvornom tekstu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker