IntervjuIT

Piroćanac na Menhetnu

Naš sugrađanin Bojan Ćirić koji već godinama živi u Njujorku i radi za najveću svetsku konsultantsku firmu Deloitte, nedavno je postao deo Senior Menadžment tima ove kompanije. Bojan pruža strateške konsultantske usluge u oblasti informacionih tehnologija najvećim svetskim finansijskim institucijama, uključujući i čuvene banke sa Wall Street-a. Iako ima kancelariju na 42. spratu čuvenog i prestižnog Rokafeler Centra, kako sam kaže u njoj vrlo retko boravi. 

 

Bojan je rođeni Piroćanac, gde je odrastao i završio Osnovnu školu “Sveti Sava” i Gimnaziju kao vukovac, a nakon toga i Fakultet Organizacionih Nauka Univerziteta u Beogradu kao najbolji student generacije. Nakon dugogodišnje uspešne karijere u nekoliko domaćih vodećih informatičkih firmi  usledio je poziv za Ameriku.

-Konsultantski posao je atraktivan i prestižan, ali je i  vrlo naporan i stresan, kako fizički, tako i psihički. Gotovo stalno na putu, avion i hotel vam postanu druga kuća, a izmedju toga rešavate kompleksne probleme klijenata koji vaše usluge skupo plaćaju, pa su time i očekivanja od vas jako velika-kaže Bojan za Pirotskevesti.rs.

Po njegovim rečima, kada je nakon veoma uspešne karijere u Srbiji dobio ponudu za rad u SAD, prevagnula je želja da se u profesionalnom i svakom drugom smislu ide dalje.

-Kada sam dobio poziv, a nakon nekoliko rigoroznih intervjua i ponudu za posao, supruga i ja bili smo u dilemi da li da se odlučimo na taj korak ili ne. Mi smo imali odlične poslove i udoban život u našoj zemlji, ali prevagnula je želja da se ide dalje, da se iskoriste sve mogućnosti koje ovakva jedna ponuda pruža. I onda sam sa tri kofera sleteo na JFK aerodrom, a par meseci kasnije pridružila mi se supruga sa decom i tako je počela naša američka avantura.

Ćirić: Na kraju opstaju oni koji se brže oporave od neuspeha i ustanu pre drugih

Iako sad može da kaže da iza sebe ima uspešnu karijeru, put do uspeha nimalo nije bio lak.

-Dolazak u Ameriku, pogotovo Njujork, koji jeste u neku ruku „centar sveta” nije bio nimalo lak. Ovo je mesto sa najjačom konkurencijom na svetu, svi žele da ovde dođu, da se oprobaju sa najboljima i da ostvare svoj američki san. Ja sam imao puno uspeha, ali i poneki neuspeh,  koji je pre ili kasnije neminovan u krajnje zahtevnom okruženju u kome radim. Mogu da kažem da sam mnogo više naučio iz svojih neuspeha nego iz uspeha, jer posle uspeha se osećaš dobro i čovek se opusti, a neuspeh je taj koji te tera na preispitivanje kako i šta dalje i čini te boljim. I na kraju opstaju i ostaju oni koje se brže oporave od neuspeha i ustanu pre drugih. Moram da naglasim da je podrška porodice tu ključna i ja sam srećan što je imam-priča Ćirić za Pirotskevesti.rs

 

Bojan Ćirić: Pirot je postao pravi moderan grad

Iako sa one strane okeana, Bojan prati dešavanja u Pirotu, pa čak i aktivno učestuje u nekim razvojnim prijektima, poput razvojne IT strategije za Pirot.  Takođe svake godine provodi deo odmora u Srbiji i pritom je je Pirot nezaobilazna stanica.

-Pirot je moj grad, a nostalgija je čudo. Volim da dođem u Pirot, obiđem roditelje, vidim se sa bratom i provedem vreme sa prijateljima u pirotskim kafanama i kafićima. Odem i do mog sela – Izvora, a možete me videti i na mom redovnom jutarnjem trčanju na keju, posle koga obavezno ide burek za doručak. Pored toga, u kontaktu sam sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem, koji je i privatno moj dobar drug, oko nekih inicijativa gde moje iskustvo i stručnost mogu da pomognu. Inače, da iskoristim priliku da pohvalim gradsku upravu za ono što su uradili i što rade za Pirot, jer Pirot je postao pravi moderan grad-kaže Ćirić

I na kraju, savet za mlade ljude koji tek počinju svoje karijere.

-Verujte u sebe, radite na sebi  i nikad, ali nikad ne odustajte – budućnost pripada onima koji veruju u svoje snove i ne odustaju dok ih ne ostvare.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker