Piroćanac čisti korito Nišave od smeća: Nalazio čitave baštenske stolice u koritu reke

Naš sugrađanin Vladimir Antanasijević zadnjih dvadesetak dana svakodnevno, pre kupanja na Nišavi, čisti korito reke od raznog smeća koje nesavesni sugrađani bacaju nemilice u reku. Kako je kazao Pirotskim vestima, iz dna reke do sada je vadio čitave baštenske stolice, donji veš, starinske dušeke, mnogo plastičnog otpada poput plastičnih flaša, čaša, mnogo staklenih flaša koje se čak i lome i predstavljaju veliku opasnost za kupače. Svim našim sugrađanima koji uživaju pored reke a mrzi ih da smeće ponesu sa sobom ili bace u neku od korpi,  Anatanasijević poručuje da, ako ništa drugo, smeće bar ostave na obali gde će ga neko pokupiti, a ne bacaju u reku. 

-Komunalci obilaze i čiste Kej i obale, ali korito reke niko ne čisti, a mnogo je naših nesavesnih sugrađana koji iz svakom normalnom čoveku, nepojmljivih razloga, smeće bacaju direktno u reku. Redovno se i lome staklene flaše i bacaju u reku što je izuzetno opasno po kupače, ima tu i puno dece koja mogu ozbiljno da se povrede, ja to zaista ne razumem. I nije samo Nišava na udaru “neljudi”. Na izvoru na Kaleu neko već par puta vrši veliku nuždu, jednom na betonu pored česme, a drugi put u samoj vodi, ispod česmi-kaže Antanasijević.

Ovakve vidove ponašanja u većim gradovima sankcioniše Komunalna policija. Pirot nažalost još uvek nema Komunalnu policiju pa ovakvi i mnogi slični slučajevi vandalskog ponašanja ostaju nekažnjeni.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar