Ljudi velikog srca

Pirgosi sakupili 40.000 dinara za Lukina kolica

Na humanitarnoj rođendarskoj žurci povodom 24 godina postojanja navijačke grupe Radničkog iz Pirota- “Pirgosi”, koja je održana u kafeu “Underground” prikupljeno je 40.000 dinara za kupovinu kolica Luki Liliću, našem sugrađaninu koji od rođenja boluje od najtežeg oblika cerebralne paralize.

luka kolia

-Zadovoljni smo našom akcijom i želimo na ovaj način da apelujemo na sve u Pirotu, i na pojedince ali i na preduzeća, da se uključe u ovu veliku akciju kako bi našem sugrađaninu omogućili da i on može, sa specijalnim kolicima koja mu nedostaju, da uživa u šetnji Kejom pored Nišave i umnogome poboljša kvalitet svog života-kažu “Pirgosi” za Pirotske vesti.

Već 26. aprila, na Gradskom kupalištu u Pirotu sa početkom u 9 sati biće održana još jedna humanitarna manifestacija i to u organizaciji Međunarodne policijske asocijacije – IPA Regije Pirot. Reč je o manifestaciji “Kuvajmo za Luku” sa koje će takođe sav prihod ići za Lukina kolica.

 

Takođe, 29. aprila biće održan veliki humanitarni koncert u Klubu Doma kulture “Mladi Pirota za Luku” na kome će nastupiti veliki broj bendova iz Pirota, ali i Dimitrovgrada. Koncert počinje u 20 sati. Suorganizator koncerta je Dom kulture u Pirotu, a inicijator je humana Piroćanka Dragana Matić.

Na ovom humanitarnom koncertu, sa koga će sav prihod ići za kupovinu specijalnih kolica Luki Liliću, koji od rođenja boluje od cerebralne paralize, najtežeg oblika ove bolesti, nastupiće Bend Snežane Branković, Dual core acoustic band, Hor Gimnazije, kao i gosti iz Dimitrovgrada, bendovi Tranex, Eastern gate, Rok generacija i Imagionation theory.

Cena ulaznice će biti 200 dinara. Prostor i ozvučenje za organizaciju koncerta obezbedio je Dom kulture, a inicijator ove akcije je  Piroćanka Dragana Matić.

A.Ć.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker