Sport

Pionirke Gimnazijalac Tigra osvojile prvo mesto na jučerašnjem turniru

Ženski košarkaški klub Gimnazijalac Tigar je u nedelju 28. maja u sali Tehničke škole Pirot, organizovao turnir za pionirke. Na turniru su pored domaćina, ekipe Gimnazijalac Tigra, učestvovale i ekipe Student iz Niša i Napredak iz Aleksinca. Domaća ekipa je na turniru osvojila prvo mesto.

Igrale su se tri utakmice po sistemu svako sa svakim. U prvoj utakmici je Gimnazijalac Tigar savladao Student iz Niša rezultatom 58:48. U drugoj utakmici snage su odmerile domaće košarkašice i Napredak iz Aleksinca. Bolje u ovom susretu bile su košarkašice Gimnazijalca i slavile sa 55:42 i time osvojile prvo mesto na  turniru. U trećoj utakmici su se sastale košarkašice Studenta i Napretka gde su bolje bile košarkašice iz Niša. One su pobedile sa 55:32 i tako u plasmanu zauzele drugu poziciju, a Aleksinčanke su bile treće.

Za najbolju košarkašicu turnira treneri su jednoglasno proglasili Iskru Jovanović iz Napretka.

Mlađe pionirke su u Beloj Palanci odigrale još jednu prijateljsku utakmicu sa svojim vršnjakinjama iz ekipe Mladost Vesna. Bolje u ovom susretu bile su pirotske košarkašice i zasluženo slavile rezultatom 24:33. Odličnu igru prikazale su Milica Blagojević i Nataša Spaskovski.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker