Obrazovanje

Petоro učenika Tehničke škole plasiralo se za republičko takmičenje iz oblasti mašinstva

 Protekli vikend bio je izuzetno uspešan za učenike Tehničke škole koji su se takmičili iz različitih oblasti u okviru područja rada mašinstvo. Učenici koji su ostvarili dobre rezultate na 29. regionalnom takmičenju učenika srednjih mašinskih škola izborili su plasman za republičko takmičenje.

U okviru obrazovnog profila bravar, Anđela Dimitrov je zauzela 4. mesto i izborila je plasman na republičko takimičenje, dok je Andrija Petrović osvojio 7. mesto. Mentori učenika su profesori Mića Zdravković i Jasmina Jovanović.

Na takmičenju iz Statike Darko Taškov je zauzeo 5. mesto, a Dimitrije Dimitrov 7. mesto. Oba učenika su se plasirala na republičko takmičenje. Mentori učenika su profesorke Jasmina Jovanović i Stanka Mančić.

U oblasti Kompjuterske grafike Tehničku školu su predstavljala dva učenika – Spiridon Đorđević i Dušan Manić. Učenik Spiridon Đorđević osvojio je 2. mesto, a Dušan Manić 10. mesto. Spiridon Đorđević se plasirao na republičko takmičenje, a njegov mentor je profesorka Vesna Veljković.

Na takmičenju iz Programiranja KU struga CAM/CAD programskim paketom učestvovala su dva učenika – Jovan Veljković i Ognjen Đorđević. Jovan Veljković je zauzeo 1. mesto i plasirao se na republičko takmičenje, a Ognjen Đorđević je osvojio 4. mesto. Mentor učenika je profesor Bratislav Pejčić.

U oblasti Programiranja KU glodalice CAM/CAD programskim paketom takmičili su se Ognjen Milošević, koji je zauzeo 4. mesto i Aleksa Pejčić, koji je osvojio 5. mesto. Mentor učenika je profesor Vojislav Aleksić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker