Obrazovanje

Studenti IT smera učiće kroz rad u Tigar Tajersu

Inicijativa grada Pirota i privrednika, pre svega Kompanije “Tigar Tajers”, rezultirala je otvaranjem IT smera na pirotskom Odseku Akademije tehničko – vaspitačkih strukovnih studija Niš. Prema rečima rukovodioca Odseka u Pirotu, dr Emilije Popović, ovo je prvi akreditovan program u Srbiji po dualnom modelu. Prvi semestar je već realizovan i u toku je ispitni rok.

U periodu od 7. do 11. februara predstavnici Kompanije Tigar Tajers će na Akademiji održati  intervju i testiranje studenata koji su konkurisali za učenje po dualnom modelu, odnosno, učeći kroz rad.

“To znači da će studenti svoja znanja, veštine i iskustva sticati kroz rad u kompaniji na poslovima za koje poslodavac iskaže potrebu, u skladu sa sposobnostima studenata, odnosno zainteresovanih kandidata. Konkurs je bio raspisan u decembru, studenti su se uredno javili, predali dokumentaciju uz motivaciono pismo i sve ono što je konkursom bilo predviđeno. Mi smo obradili podatke i poslali timu mentora koji će voditi studente”- rekla je dr Emilija Popović, rukovodilac Odseka Pirot.

Na IT smeru je 20 studenata, a petoro će biti izabrano da “praktičnu” nastavu realizuje u Tigar Tajersu za šta će dobijati odgovarajuću novčanu naknadu.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker