Gradska hronika

Petnaest miliona dinara za za zapošljavanje mladih u Pirotu

U prostorijama Udruženja građana Osveženje potpisani su ugovori o finansiranju projekata na programu „Znanjem do posla“ koji finansira Švajcarska razvojna agencija u saradnji sa Srbijom i Vlada Republike Srbije. 
Finansiraće se tri projekta. Na prvom projektu vodeći partner je Tehnička škola iz Pirota a ostali partneri su D kompani iz Babušnice, Sin kom i Alatnica Krstić iz Pirota. Ovim projektom realizovaće se obuke na radnom mestu za ce en ce opertere na osnovu sprovedene analize i plana i programa koji će predhodno biti razvijeni. Projekat će trajati deset meseci a ukupna vrednost samog projekta je 6.099.560,00 dinara.
Drugi projekat će sprovesti privredno društvo Pi pres iz Pirota u partnerstvu sa kompanijom Grafo nin u oblasti grafičko štamparske industrije. Na ovom projektu će biti sprovedeno učenje na radnom mestu uz stalnu podršku mentora, kombinujući teoretska saznanja sa praktičnim radom. Ovaj projekat će trajati deset meseci a njegova ukupna vrednost je 3.087.987,00 dinara.
U okviru projekta Znanjem do posla finansirano je i Udruženje građana Ternipe iz Pirota u okviru čijeg projekta će mladim romima biti pružena prilika da podignu svoje kompetencije koje su neophodne za rad na pojedinim radnim mestima. Na ovom projektu biće uključena i određena privredna društva koja će omogućiti krajnjim korisnicima da pohađaju praktične obuke na radnom mestu. Vrednost ovog projekta je 5.091.720,18 dinara a isti će trajati 12 meseci.
Lokalni partner za Pirotski okrug na ovom projektu je Udruženje građana Osveženje koje trenutno sprovodi projekat „Job info centar“ u okviru kojeg se razvija usluga pomoći pri pronalaženju posla i program karijernog savetovanja na lokalnom nivou. Projekat „Znanjem do posla „ će trajati do kraja 2019. godine a u okviru samog projekta biće razvijani razni servisi za mlade koji će dorineti povećanju zapošljivosti mladih.
Svi zainteresovani mladi ljudi koji imaju želju da pohađaju praksu u za ce en ce operatere, kao i praksu u štamparskoj industriji uz mogućnost za trajno zaposljenje mogu se javiti Udruženju građana Osveženje lično u kancelariji na adresi Bogojavljanska br. 3, putem elektronske pošte : [email protected], kao i na telefon 010/501 820

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker