Sport

Petlići Radničkog igrali u Bugarskoj protiv ekipa Montana i Vidin

Nakon završetka jesenjeg dela prvenstva u drugoj ligi petlića RIS – e, u kojoj je najmlađa takmičarska ekipa “belih” bila ubedljivo prva bez izgubljenog boda i uz gol razliku 64:4, dečaci trenera Bratislava Mitrovića su prošlog vikenda u organizaciji svojih roditelja bili gosti svojih vršnjaka iz Montane u Bugarskoj.

Bila je ovo lepa nagrada ovoj deci od strane njihovih roditelja za ostvarene rezultate u gore navedenom takmičenju. Kao što i priliči dobrom domaćinu, dečaci “belih” su bili dočekani na najbolji mogući način, a oni su se domaćinima odužili odličnim igrama i lepim ponašanjem, kako na terenu tako i van terena za igru. Utiske sa ovog gostovanja preneo nam je trener Bratislav Mitrović, koji nam je između ostalog kazao:

-Mi smo prošlog vikenda gostovali u Montani, gradu pobratimu našeg Pirota, gde smo odigrali tri veoma dobre i kvalitetne utakmice sa svojim vršnjacima iz Montane i Vidina. Ostvarili smo tri pobede, od kojih bi izdvojio ovu od 10:1 protiv prvoligaša Vidina, u kojoj su moji dečaci jednostavno briljirali. Bili smo takođe dobri i u ostale dve utakmice koje smi dobili sa 3:2 i 5:1 protiv ekipa iz Montane i onim što smo pokazali na terenu, zadobili smo opšte simpatije svih aktera i posmatrača. Domaćin je učinio sve da bi smo se mi osećali kao da smo kod kuće. Imali smo divan smeštaj u hotelu, kvalitetnu ishranu, jako dobar teren na kome smo igrali ove utakmice, iznenađujuće dobro i objektivno suđenje i sportsko ponašanje i navijanje roditelja – posmatrača i navijača koji su jednako aplaudirali dobrim potezima, akcijama i golovima i svoje i naše dece.
Naša ekipa bila je mešovitog sastava, sastavljena od dečaka 07 i 08 godišta, i ja sam jako zadovoljan onim što su svi oni pokazali na terenu. Ne volim da izdvajam pojedince, ali ovog puta moram da pohvalim učinak i doprinos ovim pobedama Lazara Ilića, koji je na svakoj utakmuci postigao po dva gola i imao isto toliko asistencija.
Moram takođe da pohvalim i našu zadnju liniju koju je predvodio neprelazni Mateja Pujić, a kome su svojski pomagali M. Rančić, Paunović A. Branković V. Rančić D. i J. Ristić. Srednji red sa Petrović L Nejković J. I N. Dojkićem standardno dobar, ali je mogao i bolje. I sve su to bili očekivani doprinosi postignutim rezultatima, ali igrač koji je mene najviše obradovao je Janko Stefanović, koji je pokazao da može mnogo više od onoga što je dosad pokazivao. Svi ostali, Mladenović D. Panić V. Đorđević M. Stojanović V. su takođe dali svoj doprinos ovim pobedama, u zavisnosti od minutaže koju su imali. Naravno tu su i oni najmlađi Marinković D. Živković V. i Stojanović P. koji su takođe bili zapaženi po svome učinku i postignutim golovima.
Na rastanku, dogovorili smo se sa ljudima iz Montane da oni marta meseca naredne godine budu naši gosti ovde u Pirotu, kada će mo mi imati obavezu da uzvratimo ovo sjajno gostoprimstvo, koje nam je bilo priređeno u Montani. Kako smo saznali, naredne subote, takođe u organizaciji roditelja, naše dve ekipe “belih”, dečaci 07 i 08 godišta, odigraće u Sofiji po jednu utakmicu sa dečacima iz sofijskog CSK. Biće to još jedna lepa prilika da se petlići beluh “odmere” sa vršnjacima iz proslavljenog bugarskog kluba-kaž trener Mitrović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker