Gradska hronika

Petina kontrolisanih vozača ne koristi sigurnosni pojas, 12.807 prekršaja nekorišćenja pojasa

U pojačanoj kontroli korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima u saobraćaju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 8. do 14. marta otkrili su da, gotovo, petina kontrolisanih vozača nije imala vezan sigurnosni pojas. Saobraćajna policija je od kontrolisanih 60.968 vozila otkrila 12.807 prekršaja nekorišćenja pojasa od starne putnika u vozilu, od čega su 1.330 bili putnici na zadnjem sedištu.

U sklopu međunarodne akcije koja je sprovedena u 29 džava članica organizacije ROADPOL(Mreža saobraćajnih policija Evrope) saobraćajna policija otkrila je 15.501 prekršaj i 81 krivično delo.

Za vreme sprovođenja akcije registovano je 577 saobraćajnih nezgoda na putevima Srbije, u kojima je šest osoba poginulo, 143 osobe su povređene.

Od ukupnog broja poginulih lica, tri su poginula u motornim vozilima, dva u svojstvu vozača i jedno kao putnik. Nijedna od poginulih osoba nije koristila sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nezgode.

Istovremeno, 79 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog prevoženja dece na prednjem sedištu, dok je 119 vozača sankcionisano zbog nepropisnog prevoženja dece na zadnjem sedištu vozila, saopštio je MUP Srbije.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker