Lokalna samouprava

Peti međunarodni Kongres Društva lekara urgentne medicine počeo u Pirotu

Peti međunarodni kongres Društva lekara urgentne medicine Srbije, koji zajednički organizuju DLUMS i Centar za hitnu medicinsku pomoć Sofija iz Bugarske, održava se od 23.-25.maja 2019. godine u Pirotu. Na kongresu učestvovuje 250 učesnika i 46 predavača iz zemlje i inostranstva, sa ciljem da uvećaju i usavrše svoje stručne kompetencije i ovladaju novim znanjima, a na dobrobit pacijenata. 

Kongres je počeo večeras uvodnim predavanjima eminentnih stručnjaka iz ove oblasti, a skupu se obratio i pomoćnik gradonačelnika Pirota Bojan Ranđelović. Otvaranju je prisustvovala i načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić. Pokrovitelj ovog skupa je Grad Pirot. 

Na otvaranju ovog kongresa govorili su eminentni stručnjaci iz zemlje i inostranstva među kojima je i prof. dr Robert Leach, potpredsednik Evropskog udruženja za urgentnu medicinu iz Belgije, dr Ivian Benišev, direktor Direkcije za medicinu iz susedne Bugarske, dr Georgi Galev, direktor Centra za hitnu medicinsku pomoć iz Sofije, dr Senad Tabaković, eminentni stručnjak iz Švajcarske kao i dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja u Pirotu i dr Aleksandar Lilić, predsednik Srpskog lekarskog društva, podružnice u Pirotu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker