Sport

Pet medalja za najmlađe pirotske džudiste na Prvenstvu centralne Srbije

Janko Potić i Luka Golubović osvojili su zlatne medalje, Sara Rakić i Milica Sandić srebrne, a Miloš Panić bronzanu medalju na Prvenstvu centralne Srbije za starije poletarce koje je danas održano u Čačku.

U ekipnom plasmanu džudo klub “Ipon 010” osvojio je treće mesto, a nastupio je sa 6 takmičara. Na Prvenstvu centralne Srbije učestvovalo je 150 takmičara iz 23 kluba iz svih gradova Srbije južno od Save i Dunava.

“Izuzetan uspeh naših najmlađih džudista rođenih 2013. i 2014. godine. Dokazali su da među najboljima u Srbiji. Od njih se puno i očekivalo, jer su već zabeležili odlične rezultate na turnirima. Janko Potić je bio izuzetno ubedljiv u svojoj kategoriji do 46 kilograma. Protivnicima nije dopustio ni jedan poen. Luka ovoga puta nije imao jaku konkurenciju, a Sara i Milica su  zlatne medalje izgubile iako su bile mnogo bolje. Miloš takođe nije iskoristio prednost u polufinalu. Ognjen Veljić je osvojio peto mesto, jer nije bio dovoljno oporavljen od bolesti”, rekao je trener Danilo Drašković, analizirajući današnje borbe. 

“Za starije poletarce Prvenstvo centralne Srbije je najviši nivo takmičenja. Svi pirotski džudisti u ovoj kategoriji su među tri najbolje plasirana u Srbiji. Zato su oni budućnost pirotskog i srpskog džudo sporta”, zaključio je trener Drašković. 

Sledećeg vikenda naši džudisti učestvuju na Prvenstvu Države za mlađe kadete i na međunarodnom turniru Trofej Partizana.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker