Sport

Pešićev recept za uspeh:Naporan rad i odsustvo straha od grešaka

Na sinoćnoj promociji dugometražnog filma o uspesima proslavljenog srpskog košarkaškog stratega Svetislava Karija Pešića, pred punom salom Doma kulture, Kari je u filmu otkrio recep za uspeh, a to je upornost, svakodnevni mukotrpan rad, ali i odsustvo straha od grešaka. U filmu koga je producirala “Intermedia network”, o Kariju je između ostalih govorio i Sebastijan Švajnštajger, koji je za Karija kazao da je “košarkaški ludak”, naravno u pozitivnom smislu te reči, a čelnici košarkaškog saveza Nemačke označili su Karija kao glavnog “krivca” za velike uspehe nemačke košarke, koja je do Karijevog dolaska u Nemačku bila u potpunom zapećku.pesic

Na sinoćnoj promociji filma, koji je ovenčan i nagradom na festivalu u Palermu, po prvi put je pokrenuta inicijativa i da Omladinski stadion ponese ime Svetislava Karija Pešića.

Ovu ideju saopštio je jedan od scenarista filma Boban Mitić, direktor Pi kanala, koji je kazao da je logično da pirotski hram košarke, na kome je i sam Pešić napravio svoje prve košarkaške korake, ponese ime Svetislava Karija Pešića, a ovu ideju je, po Mitićevim rečima, podržao i predsednik opštine Vladan Vasić.

Obraćajući se prisutnima u prepunoj sali Doma kulture Vasić se zahvalio Pešiću što je već nekoliko godina promoter Pirota širom sveta, o čemu je i SO Pirot na jednoj svojoj sednici donela odluku.

-Kari Pešić, koga smatram i ličnim prijateljem, ali i prijateljem svih Piroćanaca je puno uradio na promociji Pirota. Svaki grad bi samo poželeti mogao da ima promotera poput Svetislava Karija Pešića, čije ime je zlatnim slovima upisano u srpske, ali i svetske košarkaške anale, i ja mu se u ime opštine Pirot i svih Piroćanaca na tome zahvaljujem-kazao je Vasić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker