Lokalna samouprava

Jerma, Dojkinci, Stara planina ali i peglana, kačkavalj, ćilim na Sajmu turizma u Beogradu

Pirotski brendovi, peglana kobasica, pirotski kačkavalj, pirotski ćilim i mnogobrojni staroplaninski specijaliteti oduševili su posetioce Sajma turizma u Beogradu, jedne od najutajnijih manifestacija ovog tipa u Evropi, a verovatno najmasovnije na Balkanu. Kako je Pirotskim vestima kazao direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov, na štandu Turističke organizacije Pirot organizovan je veliki broj promocija, prezentovana turističke ponuda, predstavljena EDEN nagrada za izuzetnu destinaciju Evrope kada je o lokalnoj gastronomiji reč a održana je i promocija knjige “Ukusi Stare planine”, autora Dejana Zagorca. 

-Sve to bilo je “začinjeno” vrhunskim specijalitetima koje su pripremile članice Udruženja žena sa sela “Temštanke” koje su svojim specijalitetima oduševile sve prisutne na sajmu, u hali 4. Sajam se završava sutra ali mi već sada možemo da budemo veoma zadovoljno posećenošću pirotskog štanda-kaže Zlatkov.

-Pored gastronomije i pirotskih brendova koji nas karakterišu i po kojima smo poznati, u fokusu naših promocija ove godine je kulturno nasledje Pirota i okoline, na čelu sa pirotskom tvrdjavom, manastirima u okolini iz 14. i 19. veka, kameno selo Gostuša i mnoge druge znamenitosti,  kao i prezentacija prirodnog bogatstva našeg kraja, boravak na selu, u planinarskom domu Dojkinci, pešačenje, planinarenje, odmor na Staroj planini i u rezervatu prirode Jerma, ali i najava kulturno-umetničkih manifestacija, turističkih, sportskih i gastronomskih, posebno festivali koji ce se održavati u SRP Jerma u toku 2019.godine. Sledeći sajmovi na kojima učestvujemo održavaju se u Sloveniji, Rumuniji i Makedoniji-kaže direktor Zlatkov.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker