Lokalna samouprava

Peglana, kačkavalj, ćilim na prestižnim međunarodnim sajmovima turizma u Sofiji i Beogradu

Turističke adute našeg kraja Turistička organizacija Pirota prezentovaće u narednom periodu na dva verovatno najznačajnija turistička sajma na Balkanu, Sajmu turizma u Sofiji u Bugarskoj i Sajmu turizma u Beogradu. 

Međunarodni sajam turizma “Holiday&SPA Expo” u Sofiji održava se od 14. do 18. februara u bugarskoj prestonici. Na njemu će se predstaviti gotovo 400 kompanija, turističkih organizacija iz nekoliko zemalja – turističkih velesila poput Grčke i Turske, domaći turistički poslenici iz Bugarske i brojni gradovi iz Srbije.

Međunarodni sajam turizma u Beogradu počinje 21. februara i trajaće do 24. februara. Reč je o najmasovnijoj turističkoj manifestaciji u ovom delu Evrope gde svoje štandove ima na stotine izlagača, predstavnika turističkih agencija kao i predstavnika gradova odnosno gradskih turističkih organizacija iz cele zemlje. Partner ovogodišnjeg Sajma je Bugarska, zemlja u kojoj je turizam u procvatu, a grad Plovdiv je proglašen ovogodišnjom prestonicom evropske kulture.

Turistička organizacija Pirot po tradiciji ima veoma zapažen štand na ovoj elitnoj turističkoj manifestaciji koja se ove godine održava 41. put zaredom.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker