Peglana, kačkavalj, ćilim na prestižnim međunarodnim sajmovima turizma u Sofiji i Beogradu

Turističke adute našeg kraja Turistička organizacija Pirota prezentovaće u narednom periodu na dva verovatno najznačajnija turistička sajma na Balkanu, Sajmu turizma u Sofiji u Bugarskoj i Sajmu turizma u Beogradu. 

Međunarodni sajam turizma “Holiday&SPA Expo” u Sofiji održava se od 14. do 18. februara u bugarskoj prestonici. Na njemu će se predstaviti gotovo 400 kompanija, turističkih organizacija iz nekoliko zemalja – turističkih velesila poput Grčke i Turske, domaći turistički poslenici iz Bugarske i brojni gradovi iz Srbije.

Međunarodni sajam turizma u Beogradu počinje 21. februara i trajaće do 24. februara. Reč je o najmasovnijoj turističkoj manifestaciji u ovom delu Evrope gde svoje štandove ima na stotine izlagača, predstavnika turističkih agencija kao i predstavnika gradova odnosno gradskih turističkih organizacija iz cele zemlje. Partner ovogodišnjeg Sajma je Bugarska, zemlja u kojoj je turizam u procvatu, a grad Plovdiv je proglašen ovogodišnjom prestonicom evropske kulture.

Turistička organizacija Pirot po tradiciji ima veoma zapažen štand na ovoj elitnoj turističkoj manifestaciji koja se ove godine održava 41. put zaredom.