Peglana i kobasica hit na Sajmu turizma u Sofiji, veliko interesovanje za manastirima

Turistička organizacija Pirot ima zapažen nastup na Sajmu turizma u Sofiji na kome vlada ogromno interesovanje za pirotskim specijaliteta, a posebno, po rečima direktora TO Pirot Bratislava Zlatkova, raduje činjenica da je ogroman broj posetilaca Sajma veoma dobro upoznat sa turističkom ponudom našeg kraja, posebno sa manastirima Sukovskim, Poganovskim i mnogih drugim znamenitostima našeg kraja. Štand TO Pirot obišao je i ambasador Srbije u Sofiji Vladimir Ćurguz. 

-U četvrtak, prvog dana Sajma imali smo poslovne sastanke sa brojnim turističkim agencijama iz Sofije i cele Bugarske, koje su zainteresovane za Pirot kao turističku destinaciju, a petak i subota su dani kada je Sajam otvoren za građanstvo. Sedma godina kako učestvujemo na ovom sajmu u prestonici Bugarske. Ogromno interesovanje je, po tradiciji, za pirotskim specijaliteta, peglanom kobasicom i kačkavaljem, ali i za obilaskom objekata koji su deo našeg kulturnog nasleđa-kaže Zlatkov.

Posebno oduševljenje velikog broja prisutnih izazvao je nastup trubačkog orkestra Saše Pavlovića iz Pirota.

Nakon Sajma u Sofiji, TO Pirot predstaviće turističke adute našeg kraja i na najznačajnijem sajmu turizma na Balkanu – Sajmu turizma u Beogradu.

foto TOP

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar