Gradska hronika

Peglana hit i na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

Na 82. po redu Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu predstavili su se brojni privrednici i preduzetnici iz Pirota, kao i opština Pirot, a ove godine veliki broj priznanja dobili su upravo izlagači iz Pirota, i to za peglanu kobasicu i druge specijalitete iz našeg kraja.

U četvrtak 14.05.2015 Sajam su posetili poljoprivrednici iz Pirota. Pedesetak poljoprivrednika iz Pirota posetilo je ovaj sajam kako bi se upoznalo sa brojnim novitetima iz oblasti poljoprivredne i stočarske proizvodnje.
Njihovu posetu omogućila je opština Pirot, a Sajam su posetili i predstavnici opštine Pirot Milan Cvetković i Milan Petrović, zamenik predsednika SO Pirot.Izložbeni prostor UPP i Opštine Pirot_resize
Sajam je ove godine imao preko 1600 izlagača iz svih oblasti poljoiprivrede.
Svoje štandove na Sajmu imao je i Tigar AD, Udruženje preduzetnika, opština Pirot, Regionalna privredna komora Niš, a posebno interesovanje posetilaca bilo je na štandovima proizvođača peglanih kobasica, kozjeg sira, meda, ali i pirotskog ćilima i drugih pirotskih brendova.
Poseta Protect Forte_resize
 Ove godine proizvođači pirotske peglane kobasice, kozjeg sira i pirotskog meda dobili na sajmu 4 zlatne i 2 srebrne medalje za kvalitet proizvoda.( Kafana Boem-peglana; Peka Mrnjak-Predrag Stanković-peglana; Kafana Trojka-peglana; Borjana doo-kozji sir; proizvođač meda “Pejčić” iz Krupca. )
Svoj štand je imala i pirotska kompanija koja proizvodi mineralno đubrivo “Protekt forte”, koje predstavlja jednu od najboljih tehnoloških inovacija u Srbiji za 2014. godinu. Štand “Protect Forte”-a je posetio i šef kabineta ministra poljoprivrede  Andrej Bojić sa saradnicima i u razgovoru sa Milanom Petrovićem,  zamenikom predsedika SO Pirot konstantovao da Pirot ima izuzetne potencijale za razvoj u oblasti poljoprivrede kao i u proizvodnji zdrave hrane što dokazuju i brojne nagrade Piroćancima iz oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane.
Na sajmu se takođe predstavio i uzgajivač konja iz Barje Čiflika, Bata Andrejević

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker