Lokalna samouprava

Pažnja vrednija od novca za mlade Piroćanke, učesnice “Srbija u ritmu Evrope”

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, sa svojim saradnicima, danas je priredio prijem za mlade Piroćanke, Nataliju Toskić, Jelisavetu Stančić i Lanu Sokolović, koje su postigle veliki uspeh predstavljajući Pirot na veoma popularnoj manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope”. Prijemu su prisustvovali i izvršni direktor  televizijskog programa Manifestacije, Igor Karadarević i direktor “Srbija u ritmu Evrope”, David Makević. U vrlo srdačnoj atmosferi čule su se samo reči hvale za naše učesnice, ali i sam Grad koji je sa svoje strane pružio izuzetnu podršku akterima i pokazao visok nivo profesionalnog odnosa prema obavezama koje je preuzeo na sebe. U zanak zahvalnosti gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, predao je devojčicama koje su promovisale Pirot na kulturnom planu po petnaest hiljada dinara.

Izvršni direktor televizijskog programa “Srbija u ritmu Evrope, Igor Karadarević, kaže da se u Pirotu jako lepo oseća zahvaljujući devojčicama, njihovim roditeljima i izuzetnim saradnicima koje je imao u lokalnoj samoupravi u vreme priprema i snimanja spota.

“Najiskrenije zahvaljujem gradonačelniku Pirota, Vladanu Vasiću, i njegovim saradnicima bez čije pomoći ne bismo postigli ovaj uspeh. Pirot je pokazao izuzetan nivo kooperativnosti što je možda i rezultat velikog iskustva koje ima u diplomatiji, u međunarodnim odnosima i komunikaciji sa ambasadama. Otuda je proistekao i osećaj sigurnosti koji smo imali. Ako budemo birali saradnike to će sigurno biti pored Novog Sada, Sombora i Čačka i Pirot. Želim da istaknem da su mlade Piroćanke izazvale pravu buru emocija posle svog nastupa. Prema oceni žirija, predstavnika gradova, Pirot je bio na prvom mestu, ali ništa manje nije značajno i zvanično treće mesto prema glasovima gledalaca” – istakao je Karadarević.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je zahvalio na čestitkama i rekao da Pirot veliku pažnju posvećuje, pored ostalog, i negovanju kulture i promociji grada i na tom polju.

“Želja i motiv učestvovanja Pirota u Manifestaciji ” Srbija u ritmu Evrope” sigurno je promocija grada, ali i nastojanje da se družimo sa predstavnicima drugih gradova, da deca steknu iskustvo koje će im značiti u životu. Očekivali smo jedan veliki spektakl, ali smo se prilagodili novim okolnostima zbog epidemije. Nadamo se da će naredne godine biti bolje u tom smislu. Veoma sam zadovoljan i zbog toga je, uostalom, i upriličen prijem za naše mlade sugrađanke i njihove saradnike.

Lana Sokolović je u ime svojih drugarica zahvalila na pažnji koja im je ukazana. Kaže da su utisci sa takmičenja izuzetni i da su sve tri veoma srećne što su svoj grad uspešno predstavile na ovako značajnoj manifestaciji.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker