Sport

Pavle Stepanović i Marko Spasić u reprezentacijama Srbije u mlađim kategorijama

Igrač prvog tima KK Pirot, Pavle Stepanović i, trener, Marko Spasić, postali su članovi mlađih reprezentativnih selekcija Srbije koje se takmiti na Evropskom, odnosno Svetskom prvenstvu u košarci. Ukoliko Pavle sa ekipom ode na Evropsko prvenstvo biće prvi igrač KK Pirot koji će braniti boje reprezentacije Srbije na jednom od velikih takmičenja.

Prvotimac KK Pirot, Pavle Stepanović, je od 11. juna na pripremama mlade reprezentacije Srbije (selekcija U-20, igrači rođeni 2002/2003), u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo B divizije koje će se održati od 15-24. jula 2022.g. u Gruziji (Tbilisi). Stepanović je početkom godine dobio poziv za mini pripreme U-20 reprezentacije Srbije, koje su najpre bile planirane da se održe u Beogradu u periodu od 14. do 16. februara 2022. godine. Usled zgusnutog rasporeda odigravanja utakmica u tom periodu pripreme su odložene.

Na pripreme mlade reprezentacuje Srbije, koju kao selektor vodi Vladimir Jovanović, pozvani su
sledeći igrači: Mihailo Bošković, Uroš Paunović, Vojin Medarević, Stefan Dabović (Dinamik), Mihailo
Mušikić, Luka Paunović, Petar Kovačević (Mega), Nikola Šaranović, Nikola Manojlović (FMP), Luka
Aksentijević, Čedomir Matić (Sloboda), Pavle Stepanović (Pirot), Aleksa Kovačević (Nemačka), Bogdan
Zimonjić, Marko Andrić i Luka Mateski (SAD).

Kada je u pitanju trenerska struka KK Pirot je dao predstavnika i u juniorskoj reprezentaciji Srbije u kojoj je Marko Spasić pomoćni trener selektoru Dragoljubu Avramoviću koji predvodi U-17 selekciju za igrače rođene 2005/2006. godine i koja se već uveliko takmiči na svetskom prvenstvu španskoj Malagi koje je u toku. Pripreme su održane na Divčibarama i Beogradu uz odigravanje prijateljskih utakmica u Srbiji i na turniru u Madridu sa selekcijama Španije i Francuske.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker